Να βάλει φρένο στο δημοψήφισμα και στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει η κυβέρνηση, κλείνοντας το σενάριο για άθροιση των διαφορετικών κομματικών προτάσεων περί δημοψηφίσματος και για έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ το κόμματα της αντιπολίτευσης κοιτάζουν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει στην πολυδιάσπαση του μετώπου με τις έξι προτάσεις δημοψηφίσματος που αναμένεται να κατατεθούν.
«Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους. Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα» επισήμανε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
Ωστόσο, το μήνυμα Βούλτεψη ήρθε ως «απάντηση» στις νέες αναφορές του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος και υπεραμύνθηκε της θέσης του για διεξαγωγή της συζήτησης εφόσον οι προτάσεις της αντιπολίτευσης θεωρηθούν «ομοειδείς» και αθροίζονται 120 υπογραφές βουλευτών.
Σε συζήτησή του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και αφού νωρίτερα το Μαξίμου είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο έκτακτης συνόδου της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» και αναρωτήθηκε «γιατί να αφήσει να σέρνεται η υπόθεση έως τον Οκτώβριο». «Σαν Βαγγέλης λέω ότι δεν θέλω εκκρεμότητες. Πρέπει να κλείσουν όλες» είπε.
Σημειώνεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να προσφύγουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ζητήσουν από τον Κάρολο Παπούλια να μην υπογράψει το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» μέχρις ότου συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να συζητήσει το αίτημα για δημοψήφισμα.