Την κατηγορηματική διάψευση τόσο του K. Καραμανλή όσο και του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη προκάλεσαν δημοσιεύματα εφημερίδων, που απέδιδαν στον πρώην πρωθυπουργό τη φράση ότι «το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό».

Στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή δεν έκρυβαν την οργή τους για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, τα οποία μάλιστα απέδιδαν στην προεκλογική ένταση. «Η συγκεκριμένη φράση ουδέποτε ειπώθηκε από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ», ανέφεραν χαρακτηριστικά, χωρίς να αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Σημείωναν δε ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση του κ. Κ. Καραμανλή από την πολιτική της Ν.Δ. και του Αντ. Σαμαρά για την οικονομία και έκαναν λόγο για «ερμηνείες και επιλεκτική χρήση λέξεων που μεταφέρθηκαν αυθαίρετα και αποσπασματικά από μία συνομιλία του πρώην προέδρου της Ν.Δ.».

Ο κ. Κορκίδης, από την πλευρά του, σύμφωνα με το Έθνος, επεσήμανε ότι ουδέποτε ελέχθη κάτι τέτοιο από τον κ. Καραμανλή και εξέφρασε την απορία του για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την παρερμηνεία. Επίσης, ο κ. Κορκίδης προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις χθες το μεσημέρι, καθώς μερίδα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης εξακολούθησαν -άγνωστο γιατί- να εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό να λέει ότι «το μνημόνιο ήταν αναγκαίο κακό».