Συγκλονισμένη είναι η Γερμανία για την αιματηρή επίθεση που έγινε την Τρίτη (01/12) στην πόλη Τρίερ. «Είναι διπλά λυπηρό το γεγονός ότι μια νεαρή ελληνική οικογένεια συγκαταλέγται στα θύματα της τραγικής επίθεσης», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Έρνστ Ράιχελ.

«Οι σκέψεις μου είναι μαζί τους και με τα άλλα θύματα», σημειώνει ο Γερμανός πρέσβης στην ανάρτησή του, στην οποία παραθέτει το tweet του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Και προσθέτει: «Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια πέντε ανθρώπινων ζωών, ανάμεσά τους και δύο Ελλήνων, στο τραγικό συμβάν στο Τρίερ της Γερμανίας και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους. Η σκέψη μας και στους τραυματίες, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Συλλυπητήρια για τον θάνατο της Εσθήρ Κοέν

Παράλληλα, τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Εσθήρ Κοέν, της γηραιότερης Ελληνίδας που επέζησε από το κολλαστήριο του Άουσβιτς-Μπιρκενάου, εκφράζει ξανά μέσω Twitter ο πρεσβευτής της Γερμανίας.

«Η Εσθήρ Κοέν ήταν ένα ιδιαίτερα ζεστός και χαρισματικός άνθρωπος. Η συνάντησή της το 2014 με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ ήταν αξέχαστη», σημειώνει ο κ. Ράιχελ.

Η Γιαννιώτισσα Εβραία ήταν η γηραιότερη Ελληνίδα επιζώσα του Ολοκαυτώματος και έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 96 ετών.