Στην Ιπποκράτους, όμως, βλέπουν την άλλη όψη του νομίσματος και σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Σαφώς θα γίνουν οι απαραίτητες αναγωγές και συγκρίσεις, ώστε να εκτιμηθεί η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ σε εθνικό επίπεδο και να εξαχθούν τα πολιτικά συμπεράσματα που θα οδηγήσουν (ή μήπως όχι;) σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Όμως ήδη υπάρχουν στελέχη που υποστηρίζουν ότι ο παραλληλισμός των αποτελεσμάτων με τις εθνικές εκλογές, αλλά και η ευθεία σύγκριση με τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών του 2006 κρύβει παγίδες και ουσιαστικά είναι αδύνατη.

Γιατί; Διότι ο «Καλλικράτης» έφερε τα πάνω-κάτω στο χάρτη και οι δήμοι πλέον από 1.034 έχουν μειωθεί σε κάτι παραπάνω από 300, ενώ οι 56 νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις αντικαταστάθηκαν από τις 13 Περιφέρειες. Πράγμα που αυτόματα σημαίνει πως οι όποιες συγκρίσεις είναι αυθαίρετες.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτό το επιχείρημα να ακουστεί και πιο δυνατά το βράδυ της Κυριακής, ανάλογα με το αποτέλεσμα της κάλπης και τις οριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού. Όπως και το κλισέ πως «νίκησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση»…