Η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καλαριώτου μιλάει για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σήμερα και καταθέτει το πλάνο της για την αντιμετώπισή τους. Σκοπός της όπως αναφέρει χαρακτηριστικά είναι μια «πόλη πιο νοικοκυρεμένη, πιο καθαρή, πιο φιλόξενη, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλής και πιο σύγχρονη».


– Κυρία Καραλαριώτου, ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Λαρισαίων σήμερα; Και πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε αν εκλεγείτε;

Όλοι όσοι ζούμε, στο διευρυμένο δήμο Λαρισαίων –πέρα από τις μεγάλες δυσκολίες που δημιούργησαν η κρίση και η ύφεση– αντιμετωπίζουμε μια σειρά από προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητά μας και την ποιότητα της ζωής μας.

Βασικές και αυτονόητες υποχρεώσεις του δήμου, όπως η καθαριότητα, τα σκουπίδια, οι χώροι πρασίνου, η κυκλοφορία στην πόλη, οι λακκούβες, τα πεζοδρόμια, το πράσινο, οι αναπλάσεις, η στάθμευση, οι κοινωνικές υποδομές, η διαφάνεια και πολλά άλλα ταλαιπωρούν καθημερινά τους συμπολίτες μας.

Aκόμη, η αντιμετώπιση της ανεργίας, της εγκληματικότητας, η συντήρηση των σχολείων, οι χώροι άθλησης, οι συγκοινωνίες, η πυκνή δόμηση και η αποχέτευση είναι κι αυτά προβλήματα που απασχολούν μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας.

Η Λάρισα σε κάθε γειτονιά της, σε κάθε δημοτικό της διαμέρισμα, σε κάθε κοινότητα χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Χρειάζεται δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά, οι προτεραιότητες δεδομένες και είναι καθήκον μας να τα λύσουμε, σήμερα, χωρίς χρονοτριβή.

Το πρόγραμμά μας, το οποίο παρουσίασα στις λαρισαίες και τους λαρισαίους, προβλέπει αναλυτικά τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να γίνει η Λάρισα μια πόλη πιο νοικοκυρεμένη, πιο καθαρή, πιο φιλόξενη, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλής και πιο σύγχρονη.

– Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορείτε να χειριστείτε έναν μεγάλο Δήμο όπως αυτόν της Λάρισας καλύτερα από τους συνυποψηφίους σας;
Βρίσκομαι στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, εδώ και αρκετά χρόνια. Οι συμπολίτες μας από όλο το νομό με τίμησαν επανειλημμένα με την εμπιστοσύνη τους. Πέρασα από όλα τα στάδια. Πρώτα από τη Νομαρχία Λάρισας, ασκώντας τα καθήκοντα της αντινομάρχη. Η σημερινή μου θητεία ως αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, που ξεκίνησε με την εκλογή μου πριν τρια χρόνια, και μαζί ως αναπληρώτριας περιφερειάρχη Θεσσαλίας ήταν και είναι μια μοναδική εμπειρία.
Αυτές τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τη διάθεση για σκληρή δουλειά την εμπειρία θέλουμε να προσφέρουμε στο Δήμο. Νοικοκύρεμα, σωστή διαχείριση, αποφυγή σπατάλης, προτεραιοποίηση και άμεση υλοποίηση. Επίσης, είχα και έχω άψογη συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης και αυτή θα συνεχιστεί από τη θέση της Δημάρχου. Δεν λαϊκίσαμε ποτέ και δεν υποσχεθήκαμε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Το πρόγραμμά μας είναι ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Και κάτι ακόμα: Για εμένα και τους συνεργάτες μου, η Λάρισα και ο Δήμος είναι η πρώτη μας επιλογή, ενώ κάποιοι άλλοι έψαχναν διέξοδο και ξαναθυμήθηκαν το Δήμο όταν ματαιώθηκαν τα σχέδιά τους.


– Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες;

Το αύριο της Λάρισας, το μέλλον όλων μας, θα καθοριστεί από τις αποφάσεις που θα πάρουμε και από το έργο που θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

Η Λάρισα δεν μπορεί να προχωρήσει στο 2020 με αντιλήψεις της δεκαετίας του ’90. Δεν μπορεί να προχωρήσει με τα ίδια πρόσωπα, με τις ίδιες συνήθειες, τις ίδιες ξεπερασμένες πρακτικές.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δεν μπορεί να υπάρχει αδράνεια. Δεν γίνεται να χάνονται ευκαιρίες. Δεν πρέπει να πάνε πέντε χρόνια χαμένα.

Το χρωστάμε στους νέους και τις νέες της πόλης μας, το χρωστάμε σε όλες τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους
Η Λάρισα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Να αλλάξει σελίδα. Να κάνει μια νέα αρχή. Με νέα πρόσωπα. Με νέες ιδέες. Με πρόγραμμα.

Μπροστά στο συμφέρον της Λάρισας δεν χωρά τίποτε άλλο. Την Κυριακή ψηφίζουμε για το μέλλον της Λάρισας και σας καλώ να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή.