Πολιτική υποκρισία καταλογίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε όσους του ασκούν κριτική για το προεκλογικό δίλημμα που έθεσε. «Ενοχλήθηκαν αυτοί που ήθελαν να το θέσουν μετεκλογικά εις βάρος μας», τονίζει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». «Ενοχλήθηκαν αυτοί που αναγνωρίζουν ως μόνο σκοπό του ΠΑΣΟΚ να στηρίζει σιωπηλά μια κυβέρνηση στην οποία κυριαρχεί η ΝΔ», προσθέτει και λέει: Κάποιοι θέλουν να υπάρχει κυβέρνηση για να ασκούν δωρεάν την κριτική τους και να ζητούν την ψήφο χωρίς να λένε τι θα την κάνουν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξηγεί ότι «δεν είπαμε ότι θα φύγουμε από μία κυβέρνηση που ‘ανήκει’ σε άλλους αλλά ότι θα υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης που δεν υπάρχει χωρίς την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».

Επιπλέον, μεταθέτει την ευθύνη για τυχόν εκλογική περιδίνηση της χώρας το καλοκαίρι από τους δικούς του ώμους, διερωτώμενος αν η σταθερότητα της χώρας αφορά μόνο εκείνον, το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου ο Ευ. Βενιζέλος λέει: «Τον αντιμετωπίζω ως πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό. Και κυρίως τον αντιμετωπίζω ως εν ενεργεία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που είναι κρίσιμος μαζί με τους άλλους βουλευτές για τη σταθερότητα της χώρας και ως τον πολιτικό που πρέπει, λογικά, να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από οποιονδήποτε άλλον για την επιτυχία αυτής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας.