«Οι μνημονιακές εμμονές της βαθιάς ύφεσης, απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους και αυτό θα συνεχιστεί, όσο η ελληνική οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη σ’ αυτές τις πολιτικές» είπε σε σημερινή του δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους.

«Χωρίς ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους και ισχυρή ανάπτυξη, δεν μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης.

Η χώρα οφείλει να διεκδικήσει στο πλαίσιο της ΕΕ, μια σοβαρή ελάφρυνση του χρέους. Κάθε καθυστέρηση είναι εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει διατυπώσει έγκαιρα δημόσια και επίσημα, τις θέσεις διεκδίκησης» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Το χρέος δεν αντιμετωπίζεται με υπεραισιόδοξα και εκτός πραγματικότητας σενάρια πρωτογενών πλεονασμάτων, υπερβολικά έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και εξωπραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η σημερινή σύνθεση του καθιστά εφικτή σε μεγάλο βαθμό, την αναδιάρθρωση πληρωμών – μείωση επιτοκίων , επιμήκυνση αποπληρωμής, αφαίρεση από το χρέος του ποσού της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών – και παράλληλα μια ευρωπαϊκή αμοιβαιοποίηση του χρέους».