Την άποψη ότι μετά τις ευρωεκλογές όλοι οι πολιτικοί χώροι από τη Δεξιά ως την Αριστερά θα μπουν σε συνθήκη ανασυνθέσεων εκφράζει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί όσο το τελευταίο συνεχίζει να στηρίζει τις πολιτικές του μνημονίου, ενώ για την επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου εναντίον του απαντά: «Τον αφήνω να χαίρεται τον δικό του πολιτικό πολιτισμό».

«Πιστεύω ότι μετά τις ευρωεκλογές, όλοι οι πολιτικοί χώροι από τη Δεξιά ως την Αριστερά θα μπουν σε συνθήκη ανασυνθέσεων. Μην ξεχνάμε ότι από τις εθνικές εκλογές του 2012 έχει αρχίσει, χωρίς να ολοκληρωθεί, μια διαδικασία μετάβασης και ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος. Σε αυτό το περιβάλλον δεν αποτελεί εξαίρεση η Κεντροαριστερά. Προσωπικά, είμαι αποφασισμένος να αναλάβω πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του χώρου σε προοδευτική βάση που θα αποτυπώνεται σε συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα», σημείωσε στη συνέντευξή του ο κ. Κουβέλης.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί όσο το εκείνο συνεχίζει να στηρίζει τις πολιτικές του μνημονίου. «Αποκλείω τις συντηρητικές πολιτικές και όσους τις υπηρετούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην επίθεση Βενιζέλου εναντίον του και της ΔΗΜΑΡ απάντησε: «εγώ δεν παρακολουθώ ούτε τους χαρακτηρισμούς ούτε και την έλλειψη ψυχραιμίας και τον αφήνω να χαίρεται τον δικό του πολιτικό πολιτισμό»

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η ΔΗΜΑ «έβαλε πλάτη» προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την κρίση. «Στηρίξαμε την κυβέρνηση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, από θέση ευθύνης, και δεν μεταφερθήκαμε στον βολικό και ευρύχωρο χώρο της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Δεν κρυβόμασταν πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Είχαμε τις θέσεις μας», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άσκησε κριτική και στο «Ποτάμι», δηλώνοντας θα πρέπει να καταθέσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, συγκεκριμένες προτάσεις και όχι να προχωρά στην «επιλογή ενός πολιτικού νεφελώματος, μια πολιτικής του «δεν ξέρω», «θα δω», «ακούω». Η ελληνική κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα θέλει ευθύ λόγο, θέλει πρόγραμμα, άποψη».