«Δεν θα επιστρέψω στη δημοσιογραφία. Αν δεν πάει καλά αυτή η υπόθεση, την εγκαταλείπω», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ανέφερε ότι: «Εγώ δεν είμαι ευτυχισμένος με 3% και 5% όχι για μένα αλλά για τις ανάγκες που έχει η χώρα». Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε χρόνο να πούμε ότι τώρα θα πάρουμε 3%. Η αίσθησή μου είναι ότι τώρα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα».

Σχολίασε όμως και τις αναφορές του Πάνου Καμμένου περί συγγένειάς του με τη Δάφνη Σημίτη, λέγοντας: «Παραξενεύομαι που δεν μου έχουν βρει καμία ρίζα με τον Μητσοτάκη. Στη χώρα της φαντασίας υπάρχουν όλες οι ρίζες».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε, με αφορμή την ίδρυση του «Ποταμιού», ότι: «Ο κόσμος ήθελε κάτι καινούργιο. Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα που καταφθάνει στην ώρα της». Και πρόσθεσε: «Τα ποσοστά μας στις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος θέλει κάτι καινούργιο». Και σημείωσε πως δημιούργησε το «Ποτάμι»: «Είπα ή τώρα ή ποτέ και επέλεξα ένα μικρό γήπεδο, τις ευρωεκλογές».

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα, είπε: «Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα κόμματα την τελευταία δεκαετία μας στοίχισαν 1 δισ. ευρώ». Και ανέφερε: «Έχουμε το ακριβότερο πολιτικό σύστημα».

Μίλησε μάλιστα για τα έξοδα του κόμματός του, λέγοντας: «Τα έξοδά μας είναι πολύ συγκεκριμένα. Έχουμε τα αεροπορικά εισιτήρια, ενίοτε του τρένου, τα ξενοδοχεία και ένα μικρό γραφειάκι στους Αμπελόκηπους».

Ξεκαθάρισε δε και ότι η πολιτική «δεν είναι ένας χώρος για να παίρνεις σύνταξη». «Σε θέση ευθύνης κάθεσαι 8 χρόνια. Δε μπορεί να είσαι υπουργός και πρωθυπουργός πάνω από 8 χρόνια. Να μη βλέπουμε την πολιτική ως ένα επάγγελμα που θα μας θρέψει μέχρι τα βαθιά γεράματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απάντησε όμως και στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να βάζει ως υποψήφιο ευρωβουλευτή, τον Βασίλη Δοσούλα. «Θα είναι μαζί μου. Είναι ένα παιδί που δεν έκατσε σε μια αναπηρική καρέκλα να κλαίγεται. Είναι ένας άνθρωπος που καθρεφτίζει τη δύναμη του Έλληνα. Ο Βασίλης ήρθε στο “Ποτάμι”» και για το Νίκο Δήμου είπε: «Είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Ο Νίκος Δήμου στηρίζει το “Ποτάμι”, στηρίζει την προσπάθεια και είπε ότι δεν μπορεί κάθε φορά που λέει κάτι, να τον κατακρίνουν».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι: «Στο “Ποτάμι” προσπαθούμε να περάσουμε μια άλλη ιδέα πολιτικής. Έχουμε αρχές, έχουμε ήθος και έχουμε κάποιες βασικές αρχές». Και τόνισε: «Θέλουμε να πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό στις εκλογές για να μπορέσουμε να είμαστε ρυθμιστές στη συνεργασία», συμπληρώνοντας: «Αν το “Ποτάμι” είναι ρυθμιστής, θα υποχρεώσει τα κόμματα να βγάλουν τις ασπίδες τους και να κοιτάξουν με ένα σύγχρονο τρόπο την κοινωνία». Για να καταλήξει ότι: «Εγώ υπερασπιζόμουν και υπερασπίζομαι την Αριστερά αλλά με ρεαλισμό. Η Αριστερά δεν πρέπει να κοιτάξει τις συντεχνίες».