«Λέμε ναι στην Ευρώπη των οραματιστών, αλλά λέμε όχι στην Ευρώπη των κερδοσκόπων», τόνισε τη Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι εκλογές, όπου οι λαοί αποφασίζουν για τους εκπροσώπους τους σε μία συμμαχία των ίσων, όπως χτίστηκε η Ευρώπη και όπως μπήκε η Ελλάδα σε αυτή την οικογένεια μετά από τον μεγάλο αγώνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των οραματιστών της Ευρώπης».

«Στο ευρωπαϊκό περιβάλλον έχουμε δύο μεγάλα κόμματα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ξεκάθαρα πλέον ανακοινώνουν ότι σε αυτές τις Ευρωεκλογές θα ζητήσουν να εκλεγούν οι αντιπρόσωποι εκείνοι που θα προχωρήσουν στο μετασχηματισμό της Ευρώπης σε μία ομοσπονδία, στην υποστολή των σημαιών, στην υποστολή των πολιτισμών, στην υποστολή της ιστορίας, στην ισοπεδοποίηση. Σε αυτή την Ευρώπη λέμε όχι», σημείωσε ακόμη ο κ. Καμμένος.

«Συναισθανόμενοι αυτές τις στιγμές που διέρχεται η χώρα», συνέχισε, «το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων -που θα παραμείνει Κίνημα και δεν θα μεταβληθεί όσο και αν το θέλουν σε κόμμα-προτείνουμε ένα πρόγραμμα με σύνεση, με ανιδιοτέλεια που θα βάλει τους πυλώνες και τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτιστεί η ισχυρή Ελλάδα των επόμενων γενεών».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «κάποιοι προσπάθησαν να μετατρέψουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε ένα κόμμα σαν αυτά που υπήρχαν μέχρι χθες. Άλλοι ήθελαν να τους κάνουν μια «πατερίτσα» της ηγεμονίας που εναλλάσσεται μέσα από τις κυβερνήσεις των μνημονίων. Άλλοι πίστεψαν ότι μπορούν να τους κάνουν «πατερίτσα» μιας παράταξης που παραπαίει ή μιας άλλης. Δεν το κατάφεραν και αποχώρησαν. Σε αυτό το κάλεσμα, οι ίδιοι οι άνθρωποι που βρεθήκαμε μαζί πριν από τις εθνικές εκλογές θα πρέπει να αισθανθούμε ότι η πραγματικότητα η οποία δημιουργείται στην Ευρώπη του αύριο είναι μια πραγματικότητα που μας αφορά όλους. Είναι πάλι η ώρα να ενωθούμε και να προχωρήσουμε σε μια κοινή προσπάθεια για τις ευρωπαϊκές εκλογές».

«Αυτά τα δύο χρόνια δημιουργήθηκαν τα άκρα, τα οποία είναι καταδικαστέα, τα οποία το μόνο σκοπό που έχουν είναι να δημιουργήσουν αντιπαλότητες μέσα στη χώρα, να φέρουν πίσω την αντιπαράθεση των όπλων, της βίας, του αίματος. Τα άκρα, τα οποία συντηρούν εκείνοι που θέλουν να κάνουν τους διεθνείς διαιτητές, τους μεσολαβητές και τις ειρηνευτικές δυνάμεις σε ελεύθερους λαούς. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτά τα άκρα να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας μας και αυτό θα το κάνουμε ενώνοντας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», σημείωσε ακόμη.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε πως απευθύνθηκε προσκλητήριο σε κινήματα και πολίτες με τους οποίους «έχουμε τα ίδια πιστεύω και τις ίδιες αρχές για την πατρίδα». Όπως διευκρίνισε, ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόσκληση τουλάχιστον δυο κινήματα «με τα οποία μπορούμε να συνεννοηθούμε και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την παρουσία τους, την «Πυρίκαυστο Ελλάδα» με τον Κώστα Ζουράρι που είναι σήμερα εδώ και θα συμπορευθούμε στις ευρωπαϊκές εκλογές σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο και το κίνημα της «Άμεσης Δημοκρατίας» με επικεφαλής τον κ. Κόκκα».

«Αρνηθήκαμε να συμπράξουμε με άλλου είδους χώρους και κινήματα στα οποία συμμετείχαν πολιτικοί του χθες. Δεν πρόκειται να ανατρέψουμε την απόφαση του συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και να συνεργαστούμε για οποιοδήποτε λόγο με οποιονδήποτε πολιτικό του χθες που έχει ψηφίσει ή στηρίξει έστω και μια φορά τα μνημόνια που οδηγούν τον τόπο στην καταστροφή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πρόσκληση σε πολίτες να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, σχολίασε: «Κάποιοι θεώρησαν ότι αυτό είναι μια «έλλειψη προσωπικού». Σε αυτό το ταξίδι, αυτές τις τελευταίες μέρες, μπορώ να σας πω ότι πέρασα συγκλονιστικές στιγμές. Μελέτησα 580 βιογραφικά πτυχιούχων ανέργων Ελλήνων, με μεταπτυχιακές σπουδές και εξαιρετικά προσόντα που δουλεύουν, μετά από σπουδές πολλών ετών, πανεπιστήμια, ξενύχτια, άλλοι ως ταξιτζήδες, άλλοι ως σερβιτόροι και άλλοι είναι άνεργοι, προσπαθώντας να βρουν ένα μέλλον».

«Θα περπατήσουμε σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας ένα μεγάλο προσκλητήριο, προκειμένου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να αποφασίσουν ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές τον πρώτο ρόλο θα τον έχει η Ελλάδα, ο πολιτισμός, η ιστορία, απέναντι στη μάχη που κάνουν κάποιοι για να εξαφανίσουν τα έθνη – κράτη», ανέφερε.