Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, Andreas Vosskuhle, είχε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Peter Schoof, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, αλλά και η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής συνεργασίας σε θέματα Δικαιοσύνης.

«Παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, οι αποφάσεις που εκδίδονται από τα ελληνικά δικαστήρια διακρίνονται για την ποιότητά τους», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, με επίκεντρο τη διαμόρφωση και την ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης.

«Και εμείς στη Γερμανία παλεύουμε με τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ενότητα δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε την ελπίδα ενίσχυσης της ευρωπαϊκής συνεργασίας σε θέματα Δικαιοσύνης μέσω, μεταξύ άλλων, και επισκέψεων δικαστικών λειτουργών σε άλλες χώρες.

«Μόνον με αυτόν τον τρόπο», υποστήριξε ο κ. Vosskuhle, «θα γνωρίσουμε καλύτερα τις νομικές ιδιαιτερότητες των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Αξίζει να εργαστούμε για το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα».