Οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει πολλά προαπαιτούμενα είναι μέρος της «λογικής των ρόλων», που επιτρέπει στον Αντώνη Σαμαρά, προ ευρωεκλογών, να «εμφανιστεί ως υπερασπιστής της ελληνικής πλευράς», και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών να διαβεβαιώνει ότι δε θα χαρίσουμε τίποτε στους «τεμπέληδες Έλληνες», δήλωσε την Πέμπτη, μιλώντας στον Σκάι, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στην προειδοποίηση του κ. Σόιμπλε πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέα εκταμίευση δόσης στήριξης εάν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε βέβαιος πως η δόση θα δοθεί, στο σύνολό της, καθώς οι πιστωτές «ξέρουν ότι όλα θα επιστρέψουν σε αυτούς».

«Θα κερδίσουν και από τους τόκους, και η Ελλάδα θα βυθίζεται στο χάος», προσέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα, και τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να θέτει θέμα για τη διανομή του, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως το πλεόνασμα προήλθε από την «αφαίμαξη» του λαού, ενώ τώρα διαφαίνεται πως «σοκολατάκι θα πάρουν ορισμένοι». «Πρόκειται περί κοροϊδίας», συμπλήρωσε.