Διάσταση απόψεων σε πολλά κρίσιμα ζητήματα εξακολουθεί να υφίσταται μεταξύ της Κυβερνήσεως και της τρόικα, με την Κυβέρνηση να στοχεύει πλέον σε μια θετική έκθεση προόδου.
Μετά τις ολοήμερες επαφές των στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως κ. Κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Αναπτύξεως κ. Κ. Χατζηδάκη, τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση, τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, τον υπουργό Αναπτύξεως κ. Κ. Χατζηδάκη, τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και τον υφυπουργό Ενέργειας κ. Μ. Παπαγεωργίου παρέμειναν σε εκκρεμότητα πολλά εκ των κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται με την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο, την διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων δανείων, την απελευθέρωση της αγοράς ακτοπλοΐας, αλλά και τα μέτρα για την στήριξη της βιομηχανίας.
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως η επίτευξη συμφωνίας έως τις 10 Μαρτίου έχει απομακρυνθεί και ότι η Κυβέρνηση αναμένει μια θετική έκθεση προόδου από την τρόικα.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τα τραπεζικά και τα εργασιακά ως τα «μεγαλύτερα αγκάθια», ξεκαθαρίζοντας πως η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να νομοθετήσει αλλαγές στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο και το 2015 ξεκαθάρισε πως αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την Κυβέρνηση και δεν είναι κάτι που θα γίνει αποδεκτό.
Για το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε πως θα υπάρξει μια εύλογη περίοδος για τις αυξήσεις κεφαλαίου.
Ξεκαθάρισε πως ακόμη και με το ακραίο σενάριο της άσκησης κεφαλαιακών αναγκών της Τραπέζης της Ελλάδος το οποίο τοποθετεί στα 9,4 δισ. ευρώ το κεφαλαιακό έλλειμμα των τραπεζών, το απόθεμα του ΤΧΣ υπερεπαρκεί για να καλύψει αυτές τις ανάγκες.