Και που τους έβαλαν απέναντι τι κατάλαβαν; Ο ένας έλεγε άσπρο κι ο άλλος μαύρο. Μάλλον, ο ένας τα έριχνε στον άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους στην επιτροπή, οι βουλευτές τους είπαν ότι δεν πείστηκαν και τους πρότειναν να ξανάρθουν να καταθέσουν!

Τα δύο διευθυντικά στελέχη της «Ακρόπολις» ΑΧΕΠΕΥ συμπίπτουν μόνο σε ένα σημείο, ότι στην υπόθεση των ομολόγων υπήρξαν μαύρες πληρωμές. Μια πολύ σημαντική παραδοχή, αφού κανείς άλλος δεν έχει καταθέσει κάτι παρόμοιο ως τώρα.

Μάλιστα, με βάση τα όσα κατέθεσαν στη Βουλή, το ποσό κυμαίνεται από 4 έως 6 εκατομμύρια ευρώ.
Πρινιωτάκης και Αποστολίδης όμως, διαφωνούν όχι μόνο στο ακριβές ποσό της μίζας, αλλά κυρίως, στο ποιος τη «διένειμε».

Κατά τον Πρινιωτάκη, τα λεφτά πήγαν δια του Γ. Αποστολίδη σε ένα εκ των προέδρων των ταμείων που αγόρασαν το τοξικό ομόλογο ώστε, σύμφωνα με την ενημέρωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, «να ενεργοποιηθούν αφενός οι προσβάσεις του προέδρου στο υπουργείο Απασχόλησης για να καλυφθούν και τα 280 εκ. ευρώ από τα ταμεία, κι αφετέρου στο υπουργείο Οικονομίας για να προχωρήσει η έκδοση του ομολόγου που είχε συναντήσει δυσκολίες».

Κατά τον Αποστολίδη όμως, τα λεφτά διακινήθηκαν από τον Σ. Πρινιωτάκη «σε διάφορους παραλήπτες, και συγκεκριμένα στους 4 διορισμένους από την κυβέρνηση της ΝΔ διοικητές των εμπλεκόμενων ταμείων», σύμφωνα πάντα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως ο Σ. Πρινιωτάκης υποστήριξε ότι έμαθε για τη μίζα και τον παραλήπτη από τον ίδιο τον Αποστολίδη, που φέρεται μάλιστα να του είπε: «Πώς νομίζεις ότι γίνονται οι δουλειές; Με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος; Για να πάμε στα 280 εκ. ευρώ μας βοήθησε ο Π.Δ.».

Από την πλευρά του ο Γ. Αποστολίδης κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού του Σ. Πρινιωτάκη. Οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση επέστρεψαν στον Κορυδαλλό χωρίς να αποσαφηνιστεί ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επιτροπής, αύριο καταθέτουν οι τελευταίοι μάρτυρες για τα ομόλογα. Πρόκειται για τον αν. υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη (μετά από δικό του αίτημα), τον πρώην υπουργό Απασχόλησης Β. Μαγγίνα και ένα στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας.