Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε σήμερα, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει της διυπουργικής σύσκεψης για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, με τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση των πληγέντων και των υποδομών στην Κεφαλονιά, κατά τα πρότυπα των σχεδίων που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν για την ανασυγκρότηση σεισμόπληκτων περιοχών.

Ο Ευ. Βενιζέλος επικοινώνησε, επίσης, τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο από τους σεισμούς νησί.

Από το Στρασβούργο, ο Ευ. Βενιζέλος οργανώνει μια σειρά πρωτοβουλιών για την πληγείσα Κεφαλονιά. Στόχος είναι να ζητηθεί επίσημα η ενεργοποίηση του Κοινοτικού Ταμείου Αλληλεγγύης για το νησί, θέμα το οποίο συζήτησε χθες ο κ. Βενιζέλος και με τους Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

Υπογραμμίζεται ότι για το θέμα αυτό ετοιμάζει σχετική πρόταση ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης.

Προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του Ταμείου είναι να υπάρξει μείωση του περιφερειακού ΑΕΠ κατά 1%.

Αύριο ο κ. Βενιζέλος θα θέσει το θέμα και στον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν (Johannes Hahn) τον
οποίο θα συναντήσει στην Αθήνα.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Κεφαλονιά