Δυο φορές θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στη Γερμανία οι βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens, αφού στο προγραμματισμένο ταξίδι της ερχόμενης εβδομάδας δεν θα συναντήσουν τελικώς τον πρόεδρο της εταιρείας αλλά ούτε και τον Κουτσενρόιτερ, τον ένα δηλαδή από τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων.

Σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν από την Εισαγγελία του Μονάχου και τον εφέτη κ. Χριστοδούλου, οι βουλευτές που φτάνουν στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας θα έχουν πολύ σφιχτό πρόγραμμα.

Την Τρίτη θα λάβουν τις καταθέσεις του αντιπροέδρου και του υπευθύνου διαφάνειας της Siemens, αλλά και του Ρ. Σίκατσεκ, ενώ την Τετάρτη οι βουλευτές έχουν το πολυαναμενόμενο ραντεβού με το Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Όπως προβλέπει η διαδικασία δικαστικής συνδρομής, οι ερωτήσεις προς τους μάρτυρες έχουν ήδη αποσταλεί στο Μόναχο. Οι βουλευτές θα έχουν όμως τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικές και διευκρινιστικές ερωτήσεις μετά από τις πρώτες απαντήσεις των μαρτύρων.

Η διαδικασία θα είναι μυστική, τα πρακτικά θα τηρηθούν αποκλειστικά και μόνο από την Εισαγγελία του Μονάχου και κατόπιν θα σταλούν στην εξεταστική επιτροπή.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής διαβεβαιώνει ότι το ταξίδι για το δεύτερο γύρο καταθέσεων θα γίνει εντός των προθεσμιών της εξεταστικής, δηλαδή μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.