Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με εκατέρωθεν βολές και κατηγορίες, κατά τη συζήτηση για άρση ασυλίας του Αργύρη Ντινόπουλου μετά από αγωγή που υπέβαλλε εναντίον του ο Νότης Μαριάς για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, κατά την τοποθέτησή του, κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ ότι μετέτρεψε τα πολιτικά επιχειρήματα σε ποινικά αδικήματα, υποστηρίζοντας ότι «αυτό είναι η επιτομή των δικτατορικών καθεστώτων». Αποκάλεσε, μάλιστα, τον κ. Μαριά «μετρ της πολιτικής κωλοτούμπας».

«Δεν πρόκειται να μας φιμώσετε», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαριάς, έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του και κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι θίγει την τιμή και την υπόληψη του.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Ντινόπουλος άφησε αιχμές κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι βαρύνεται με οικονομικά αδικήματα. «Για ποιο λόγο οι δημοσιογράφοι που τα έπαιρναν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έρχονται εδώ και μας συκοφαντούν από έδρας;» ανταπάντησε ο Πάνος Καμμένος και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει στη φυλακή όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Όταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. μίλησε για «νεοφασίστες που μάζεψε ο Σαμαράς στη ΝΔ» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη. «Το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί η Ν.Δ. είναι ότι έχει τάσεις νεοφασισμού».