«Δεν επιθυμούμε την ανάπτυξη πάνω στις σαθρές βάσεις του παρελθόντος, που μοιραία αποβαίνει πρόσκαιρη, με τις άστοχες έως ύποπτες επιδοτήσεις, με την αποτρεπτική γραφειοκρατία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και σημείωσε ότι αντίθετα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αυξήσει και να ενισχύσει σημαντικά την ανάπτυξη «πάνω όμως σε στέρεες, υγιείς και ξεκάθαρες βάσεις».

Σε αυτό το πνεύμα αναφέρθηκε στη χτεσινή εκδήλωση του υπουργείο ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα των νέων, στην οποία συμμετείχε και ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Για την επένδυση στον Αστακό

«Το κράτος έκανε με το παραπάνω αυτό που έπρεπε να κάνει, από εκεί και πέρα οι εταιρείες έχουν τα εσωτερικά τους, τα ρίσκα τους και ακολουθούν το δρόμο που θέλουν», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, σχετικά με τη ματαίωση της επένδυσης στον Αστακό.

Ερωτηθείς ποιος ευθύνεται από την πλευρά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απάντησε, την Παρασκευή στη Βουλή, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ότι η επένδυση θα γίνει, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι δεν υπάρχει ευθύνη κανενός, διότι ο κ Παπανδρέου απάντησε ως πρωθυπουργός της χώρας, «με τα δεδομένα που είχαμε εκείνη τη στιγμή».

Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει σε μια επένδυση που ματαιώθηκε και πρόσθεσε ότι υπάρχει μέλλον στη συνεργασίας με το Κατάρ.

«Η πολιτική μας ούτε συνδέεται ούτε εξαντλείται σε μια μόνο επένδυση με το επιχειρηματικό ρίσκο που υπάρχει γι’ αυτούς που την κάνουν», είπε και υπογράμμισε ότι το ελληνικό κράτος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, ακολούθησε δηλαδή τις εντολές του πρωθυπουργού για δημιουργία σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν διαφωνίες υπουργών

Ερωτηθείς σχετικά με χτεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη, της υπουργού Περιβάλλοντος και του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «το να προσπαθούμε να βγάλουμε διαφωνίες μεταξύ υπουργών, από εκεί που δεν υπάρχουν, δεν βοηθά κανέναν.

Ειδικότερα, για τον κ. Κουβέλη είπε ότι και εκείνος ανέφερε ότι επρόκειτο για μια ιδιωτική επιχείρηση, ότι υπάρχει ένα επιχειρηματικό ρίσκο και ότι η ματαίωση προήλθε από τη διαφωνία μεταξύ των ιδιωτών που συμμετέχουν στη συμφωνία.

«Η κα. Μπιρμπίλη δεν είπε ότι ήταν απροετοίμαστη η συμφωνία», είπε και πρόσθεσε ότι υπήρχε εμπλοκή ανάμεσα στους ιδιώτες που συμμετέχουν σε αυτό το κονσόρτιουμ.

«Ο κ. Παμπούκης δήλωσε και εννοούσε ότι οι εταιρείες με τις οποίες είχαμε να κάνουμε ήταν αξιόπιστες και ότι το κράτος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, οι εταιρείες όμως επέλεξαν δικό τους δρόμο», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.