«Εδώ και 3 χρόνια η υπόθεση ερευνάται σε απίστευτο βάθος από τη δικαιοσύνη, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικού προσώπου ή στελεχών του Υπουργείου Οικονομίας», δήλωσε ο Πέτρος Δούκας λίγο πριν την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τα ομόλογα.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην προαναγγελθείσα εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για «ευθεία αμφισβήτηση της δικαιοσύνης».

Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο κ. Δούκας τόνισε ότι «όπως είναι σαφές δεν υπάρχει απολύτως καμία εμπλοκή μου. Το δάνειο ήταν εξαιρετικά επωφελές για το δημόσιο, τους δε όρους του, η κυβέρνηση ούτε με κιάλια δεν θα μπορούσε να δει σήμερα».

Προσκόμισε δε και απόσπασμα της κατάθεσης στην επιτροπή του μάρτυρα Θ. Πρινιωτάκη, ότι «εμείς ουδέποτε είχαμε ως Ακρόπολις καμία γνώση ή καμία επικοινωνία με κανέναν μέσα από το ΥΠΟΙΚ ή το υπουργείο Αμυνας».
Τέλος, στο υπόμνημα το οποίο ανέγνωσε στην επιτροπή, αναφέρει ότι «το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, σήμερα, επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, υποστηρίζει πως “μετά την αρχική πώληση του ομολόγου στην πρωτογενή αγορά απ’ ευθείας από το Ελληνικό Δημόσιο και την αγορά του από τον αρχικό επενδυτή, η διαμόρφωση της τιμής του ομολόγου στις επόμενες μεταπωλήσεις του, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στη δευτερογενή αγορά, εκφεύγει της αρμοδιότητας και του ελέγχου του Ελληνικού Δημοσίου”».