«Θα κάνουμε μηνύσεις και αγωγές κατά των μελών της προκαταρκτικής επιτροπής. Δεν τις γλιτώνουν. Έχουν ειπωθεί απίθανα ψέματα και έχουν γίνει τρομερές παραλείψεις», δήλωσε πριν λίγο στους δημοσιογράφους ο Πέτρος Δούκας αναφερόμενος στην παραπομπή του για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Σε ιδιαίτερα επικριτικό τόνο, ο πρώην υπουργός σχολίασε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές εμφυλίου πολέμου και στρατοδικείου».

Όταν ρωτήθηκε για την επέκταση του κατηγορητηρίου στο αδίκημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόνισε:
«Το μόνο μαύρο χρήμα που σχετίζεται με την υπόθεση αφορά στην εταιρία TORCASO που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ΠΑΣΟΚ, και παρά τις επίμονες προσπάθειες μου να ανοίξουν οι λογαριασμοί της εταιρείας, το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε για τους δικούς του λόγους».

Ο κ. Δούκας απέδωσε την απόφαση για παραπομπή των πέντε εμπλεκόμενων υπουργών, στην αμηχανία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα και πρόσθεσε:
«Αν προσθέσουμε το φιάσκο στον Αστακό, θα το πληρώσουμε με 3 ακόμα ειδικά δικαστήρια».

Τέλος, υπογράμμισε ότι το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο καθώς δεν υπάρχει δόλος από πολιτικά πρόσωπα ή στελέχη του δημοσίου. Πρόσθεσε πάντως ότι αν υπήρξαν αστοχίες του Δημοσίου και λάθος γνωμοδοτήσεις θα φανεί και είναι άλλο θέμα, που δεν τεκμηριώνει ηθελημένη προσπάθεια.