Δηλώνει συνταξιούχος όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίζουν πολίτες που και λεφτά δεν έχουν και, από την άλλη, τους κόβουν διαρκώς τα επιδόματά τους…

Ο Μιχάλης Λιάπης αντιθέτως έχει ακίνητη περιουσία η οποία, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, ξεπερνά τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι ιδιοκτήτης 20 ακινήτων, σπιτιών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων κ.λπ, τα οποία απέκτησε μετά το 1992 με εξαίρεση ένα αγροτεμάχιο στη Λοκρίδα που πέρασε στην κατοχή του το 1977.

Ο κ. Λιάπης μάλιστα το 2000 φαίνεται πως έγινε ιδιοκτήτης 5 διαμερισμάτων μαζί με 6 αποθήκες και πάρκινγκ στην οδό Σερρών στο Χαλάνδρι. Δέκα χρόνια αργότερα απέκτησε ένα διαμέρισμα 45τ.μ. με αποθήκη και πάρκινγκ στην ίδια πολυκατοικία.

Το 1995 απέκτησε ένα διαμέρισμα 83τ.μ. στην «καρδιά» του Κολωνακίου…

Το 2006 απέκτησε δύο γραφειακούς χώρους, 116 και 120τ.μ., για να στήσει τα γραφεία του. Οι χώροι αυτοί βρίσκονται στη λεωφόρο Κηφισίας.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει μόνο σε αυτά. Κι αυτό γιατί διαθέτει τρία σπίτια που έκτισε από τις βουλευτικές αποζημιώσεις που έπαιρνε μέχρι το 2009, χρονιά που αποχώρησε από την ενεργό πολιτική δράση.

Στην Κηφισιά, ο συνταξιούχος Μιχάλης Λιάπης απέκτησε μία πετρόκτιστη βίλα, η οποία αγοράστηκε μαζί με τη γυναίκα του, Σοφία Αμαλία Μπογδάνου, το 1997. Πρόκειται για ένα σπίτι, 491τ.μ. σε οικόπεδο 891τ.μ. Η βίλα διαθέτει μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου και μεγάλο κήπο και βρίσκεται επί της οδού Αρτέμιδος.

Ο πρώην υπουργός έχει ακόμη τέσσερα οικόπεδα, πάνω από 11 στρέμματα στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας και στο Καινούργιο Λοκρίδος. Διαθέτει όμως και ένα αγροτεμάχιο, μεγαλύτερο των 5 στρεμμάτων, στη Μύκονο. Το 2006 ο Μιχάλης Λιάπης αγόρασε 5,1 στρέμματα κοντά στο εξοχικό σπίτι που διαθέτει στον Κούνδουρο. Εκεί ο πρώην υπουργός έκτισε μια βίλα από πέτρα και ξύλο 223τ.μ. και μόνο η πισίνα είναι 36τ.μ.