Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, με τον Επίτροπο Υγείας και Καταναλωτή κ. Tonio Borg, στο Υπουργείο. Με τη συνάντηση αυτή, ο κ. Τσαυτάρης κλείνει τον κύκλο των επαφών με τους Ευρωπαίους Επιτρόπους, αρμόδιους για τα θέματα του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε, αφού είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις του με τον κ. D. Ciolos και την κα Μ. Δαμανάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μελάς, ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχος Κορασίδης, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΥπΑΑΤ.

Στη συνάντηση εξετάσθηκαν αναλυτικά όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Επιτρόπου που θα συζητηθούν στο προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε στις Βρυξέλλες (16-17/12) και ειδικότερα τα τρόφιμα, οι ζωοτροφές, τα θέματα φυτοϋγείας και το πολλαπλασιαστικό υλικό.

Ο Υπουργός ανέλυσε στον Ευρωπαίο Επίτροπο τις προτεραιότητες της χώρας μας στον τομέα της γεωργίας και της αλιείας, στο πλαίσιο ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας. Υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών για όλα τα θέματα που θα απασχολήσουν την ελληνική Προεδρία. Επίσης, ο κ. Τσαυτάρης ενημέρωσε τον κ. Borg για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν και η επικείμενη νομοθεσία για την υγεία των φυτών και των ζώων, το πολλαπλασιαστικό υλικό, καθώς και την ασφάλεια των τροφίμων, θέματα στα οποία η ελληνική Προεδρία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Τέλος, o κ. Τσαυτάρης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει με την Ιταλίδα ομόλογό του κα Nunzia De Girolamo, ώστε να διευθετηθούν τα θέματα που θα χειριστεί η ελληνική Προεδρία, τα οποία θα αναλάβει να συνεχίσει η Ιταλία, δεδομένου ότι θα είναι η επόμενη χώρα που θα ασκήσει την Προεδρία της Ε.Ε., το δεύτερο εξάμηνο του 2014.