«Στην Αθήνα δημιουργείται αυτή τη στιγμή ένα ρεύμα αλλαγής που θα φτάσει στις κάλπες», τόνισε ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και σημείωσε ότι οι εκλογές δεν αποτελούν ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του μνημονίου, αλλά ψήφο για ένα δήμο που θα μπορεί να ανακουφίζει τους πολίτες από τα πιο επαχθή αποτελέσματα της κρίσης.

Ο Γ. Καμίνης σημείωσε ότι «επί 24 συνεχή χρόνια το Δήμο Αθηναίων διαχειρίζονται διαδοχικές δημοτικές αρχές από τον ίδιο ευρύτερο πολιτικό χώρο από δημοτικούς άρχοντες περαστικούς από την πόλη, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τη δημοτική αρχή για να αναβαθμίσουν την πολιτική τους σταδιοδρομία ή για να συντηρούν την πολιτική τους υπόσταση».

Ο υποψήφιος δήμαρχος άσκησε σκληρή κριτική στο νυν δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη, αναφέροντας ότι «η νυν δημοτική αρχή δεν είναι απλά μια κακή δημοτική αρχή», αλλά «μια επικίνδυνη δημοτική αρχή».

Επιπλέον, είπε ότι «το αδιέξοδο που διαμορφώνεται στο κέντρο και τις υποβαθμισμένες συνοικίες, τα επίμονα κρούσματα βίας στον Άγιο Παντελεήμονα, μας προειδοποιούν πως αύριο, θα είναι αργά», επισημαίνοντας ότι «τώρα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να διεκδικήσουμε μια Αθήνα χώρο ελευθερίας, δημιουργίας και αλληλεγγύης».

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι σέβεται τους πολίτες που θεωρούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του μνημονίου, ωστόσο, υποστήριξε ότι κάνουν λάθος και διερωτήθηκε εάν η Αθήνα ήταν ασφαλής και λειτουργική και πριν τον περασμένη Μάη, όταν δεν υπήρχε μνημόνιο.