Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι με την πλάτη στον τοίχο εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο Real Fm, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η συνάντηση του κ.Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας, Α. Μέρκελ πραγματοποιείται με «πρωτοβουλία του κ.Σαμαρά και έρχεται να διορθώσει την άσχημη εντύπωση που είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη 5λεπτή συζήτηση που είχαν».

«Εδώ που έχουμε φτάσει δεν θα πρέπει να υιοθετούμε τον όρο διαπραγμάτευση. Είναι ένα στρατηγικό αδιέξοδο μιας πολιτικής σε όλο του το μεγαλείο. Είναι με την πλάτη στον τοίχο ο κ. Σαμαράς» ανέφερε ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει μια διαπραγμάτευση που να αγγίζει τον πυρήνα αυτής της πολιτικής ή βασικές πλευρές της. Δεν είναι μια διαπραγμάτευση επί της ουσίας.

Πάντως, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι θα υπάρξει «μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην εκταμίευση του ενός δις ευρώ», υπογραμμίζοντας πως «αυτό που τελικά φαίνεται να διεκδικεί ο κ. Σαμαράς είναι να πάει με το φόβητρο του επερχόμενου ΣΥΡΙΖΑ, για να μην τον πιέζουν τόσο πολύ».