Νέα έκκληση για αποφυγή συνωστισμού και στοκάρισμα προϊόντων κάνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης που καλεί τον κόσμο να ψωνίσει και νωπά προϊόντα.

Υπάρχει έλλειψη από μάσκες και αντισηπτικά τόνισε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον Ant1 ενώ τόνισε ότι από αυτή τη βδομάδα θα δούμε μία βελτίωση της κατάστασης στα αντισηπτικά ενώ για τις μάσκες θα πρέπει να περιμένουμε 2 με 2,5 βδομάδες.

Στη συνέχεια μίλησε για επάρκεια προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι τα σούπερ μάρκετ τροφοδοτούνται όλο το 24ωρο ενώ σημείωσε πως εξετάζεται και η επέκταση του ωραρίου.

Επίσκεψη Γεωργιάδη σε σούπερ μάρκετ

Τη διαβεβαίωση πως υπάρχει απόλυτη επάρκεια προϊόντων στην αγορά έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρέθηκε νωρίς το πρωί σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, καθώς είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ λόγω κορονοϊού, μετά τον συνωστισμό του Σαββάτου.

Ο υπουργός βρέθηκε στο σούπερ μάρκετ πριν το άνοιγμά του ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbeast.gr, μόλις 2-3 λεπτά μετά το άνοιγμά μπήκαν περίπου 25 άνθρωποι, οι οποίοι περίμεναν απ’ έξω. Οι περισσότεροι καταναλωτές ψωνίζουν φορώντας γάντια και μάσκες.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, δίνονται στους πελάτες αριθμημένες κάρτες εισόδου, με δεδομένο πως σε καθέναν «αναλογούν» δέκα τετραγωνικά μέτρα, την οποία ο κάθε καταναλωτής θα παραδίδει βγαίνοντας. Κι έτσι ανά πάσα στιγμή θα είναι μέσα στο σούπερ μάρκετ ο προβλεπόμενος αριθμός ανθρώπων.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr