Βαριές κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Ο Τσίπρας πήρε φόρα από το Τέξας και κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας. Διετύπωσε στο Τέξας με άνεση τις αφελείς φιλοαμερικανικές απόψεις του» τόνισε.

«Το ΠΑΣΟΚ με την απόκρουση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσει την πορεία της χώρας. Αυτό το πλαίσιο αποτυπώθηκε και στην προγραμματική συμφωνία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας» την πρόταση μομφής, που «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, επίσης, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα επιχειρεί να στείλει, όπως δικαιούται, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σταθερότητας και όταν υπάρχει ανοιχτή η προοπτική εξόδου από την κρίση.

«Η δική μας στρατηγική είναι στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο. Στην πραγματικότητα, μόνο εμείς έχουμε στρατηγική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια στρατηγική εγκλωβισμού στην μιζέρια και την εξάρτηση.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι στην η συζήτηση μας δίνεται μία ευκαιρία να συζητήσουμε και για τους τρόπους που θα πορευτεί η χώρα ενόψει και των επόμενων ευρωπαϊκών εκλογών», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να αναδειχθεί είναι η ανάγκη να υπάρξουν συνομιλητές που να κατανοούν αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, το πρωτοφανές επίτευγμα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Να θυμόμαστε πάντα ότι η Ευρώπη με την οποία διαπραγματευόμαστε είναι μία δεξιά συντηρητική Ευρώπη και αυτή την Ευρώπη πρέπει να αλλάξουμε».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη σταθερή θέση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. «Δεν θέλω να υπάρξει παρεξήγηση: Το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είναι όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα, όχι περικοπές μισθών και συντάξεων», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε, επίσης, ότι «ποτέ δεν μας προσφέρθηκε μία εναλλακτική λύση, ποτέ δεν είχαμε την επιλογή μίας λύσης λιγότερο επώδυνης. Η μόνη λύση που – παρότι είναι σκληρή – είναι η λιγότερη κακή είναι αυτή που επιλέξαμε».