Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,1%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,3% το ΚΚΕ με 4,9%, η ΔΗΜΑΡ με 4,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,2%. Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 15% των ερωτηθέντων.

Πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα έως το τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης ζητούν έξι στους 10 πολίτες, ενώ ένα ποσοστό 34,3% επιθυμεί ανατροπή της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές.

Με τις απόψεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συμφωνεί το 24,9% των πολιτών και με τον Αλέξη Τσίπρα συμφωνεί το 22,5% των ερωτηθέντων. Εντυπωσιακό πάντως είναι το ποσοστό 25% των πολιτών που δεν συμφωνούν με τις απόψεις κανενός πολιτικού αρχηγού.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 55,5% των πολιτών έχει αρνητική άποψη για τη δικομματική κυβέρνηση, ενώ το 32,3% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι αν στις τελευταίες εκλογές είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν τα ίδια, το 39,1% θεωρεί ότι θα ήταν χειρότερα, ενώ μόνο ένα 20,1% θεωρεί πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.