Με τους εκτελεστικούς προέδρους δύο πολυεθνικών κολοσσών, της αμερικάνικης Google και της κινέζικης ΖΤΕ θα συναντηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνεχίζει τις προσπάθειες και τις επαφές για την προσέλκυση επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ZTE, Χου Γουέι Γκι, στη 13:30, ενώ στις 15:00 θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Google, Έρικ Σμιντ.

Η Google είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών παγκοσμίως, ενώ η ZTE είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού υλικού και υποδομών παγκοσμίως.

Εντός των επόμενων μηνών ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας (logistic center ) της ZTE στον Πειραιά.

Σημειώνεται πως αύριο στις 9:30 το πρωί ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και στις 11:00 με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (14:00) ο Αντώνης Σαμαράς θα προεδρεύσει της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ενώ θα προηγηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.