Για «αθλιότητα των δύο άκρων», την οποία σκαρφίστηκαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πέραμα.

«Σκαρφίστηκαν την αθλιότητα των δύο άκρων ώστε να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά με την ακροδεξιά βία και την ανωμαλία, με προφανή στόχο να κοντύνουν την επιρροή μας στο λαό. Και όσο δεν τα κατάφερναν τόσο χάιδευαν το τέρας. Κι αυτό μεγάλωνε, νομιμοποιούνταν και αποθρασύνονταν», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «οι κυβερνήσεις των μνημονίων και των δανειστών, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να χτίζουν όλο και νέους βωμούς για βρώμικες θυσίες», προσθέτοντας: «Η εργατική τάξη της Ελλάδας ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Το Πέραμα ζει μια πρωτοφανή τραγωδία. Η Ζώνη γίνεται νεκρή ζώνη και η ανεργία μαστίζει χιλιάδες ανθρώπους».

«Και μέσα στο βούρκο των μνημονιακών πολιτικών σήκωσε κεφάλι το παρακρατικό εξάμβλωμα του ναζισμού. Σήκωσε κεφάλι όχι από μόνο του. Κάποιοι το εξέθρεψαν. Του έδωσαν λίπασμα για να φουντώσει», είπε, μεταξύ άλλων.

«Άρχισαν να υποθάλπουν το τέρας, να το χαϊδεύουν και να το βάζουν στα σπίτια μας ως χαριτωμένο κατοικίδιο, μέσα από τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες τους. Ήθελαν η Χρυσή Αυγή να λειτουργήσει ως δεξαμενή για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους, μη τυχόν και πάνε στην αριστερά και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το «τέρας» όσο μεγάλωνε, νομιμοποιούνταν και αποθρασυνόταν, στήνοντας «κολιγιές με επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης, γέφυρες στον κρατικό μηχανισμό, επιβάλλοντας την ακροδεξιά ατζέντα, βάζοντας πόδι στις λαϊκές γειτονιές και φτιάχνοντας τάγματα δολοφόνων».

Έκανε λόγο για «γνωστούς τηλεοπτικούς βαστάζους της μνημονιακής βαρβαρότητας που «έκαναν δημόσια γνωστές αυτές τις σκέψεις». «Όμως το τέρας που χάιδεψαν και εξέθρεψαν, μπορεί να θέριεψε, αλλά δεν έπαψε να είναι τέρας. Και με την αλαζονεία της δύναμης που του έδωσαν, έδειξε το πραγματικό ναζιστικό του πρόσωπο», σημείωσε. «Κλιμάκωσε τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Κήρυξε το μίσος στο Μελιγαλά. Μάτωσε πριν λίγες μέρες την πόλη σας, στήνοντας ενέδρα σε νεολαίους, συνδικαλιστές της Ζώνης και συντρόφους του ΚΚΕ, στέλνοντας αρκετούς από αυτούς στο νοσοκομείο. Και δολοφόνησε στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα», υπογράμμισε.

«Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε ο κ. Στουρνάρας, ούτε κανένας από αυτούς που μας κυβερνούν ότι η ομαλότητα και η ασφάλεια πηγαίνουν μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα του εργάτη, του υπάλληλου, του μικρομεσαίου, την προστασία των αδύναμων, το κοινωνικό κράτος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Γι’ αυτό σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη της ομαλότητας απέναντι στην κυβέρνηση της ανωμαλίας. Θα είμαστε δύναμη ομαλότητας, δηλαδή δικαιοσύνης, δημοκρατίας και σεβασμού της λαϊκής θέλησης όταν γίνουμε κυβέρνηση», επισήμανε.

«Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας, απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού και του ναζισμού. Είμαστε το άκρον άωτον της κοινωνικής δικαιοσύνης, απέναντι στο άκρο των μνημονίων και της καθημερινής αδικίας. Είμαστε το άκρον άωτον του δίκιου του εργάτη απέναντι στο άκρο του ασύδοτου καπιταλιστή. Είμαστε το άκρον άωτον της ομαλότητας, απέναντι στο άκρο της ανωμαλίας, της ανασφάλειας, και της καταπίεσης», τόνισε.

«Να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Με τη ψήφο σας να γίνει παρελθόν το μνημόνιο της καταστροφής. Και εμείς, δίπλα σας, δεσμευόμαστε να μη σας προδώσουμε. Να βάλουμε τέλος με αποφασιστικότητα στην ασυδοσία των νεοναζί. Να επαναφέρουμε την ασφάλεια και τη ζωή στις λαϊκές γειτονιές. Κυρίως να δώσουμε ξανά πνοή στη Ζώνη, να προστατέψουμε τους πιο αδύναμους, να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα της δουλειάς, της προκοπής και της ελπίδας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Πέραμα.