«Αυτά που κάνει τώρα ο κ. Δένδιας με κάποιους “αποκεφαλισμούς” στην αστυνομία θεωρούμε ότι τα κάνει κυρίως για λόγους επικοινωνιακούς», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

Όπως είπε στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στην τηλεόραση του Antenna το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «το πρόβλημα της διείσδυσης εγκληματικών οργανώσεων, όπως της ΧΑ, στο εσωτερικό της αστυνομίας θα αντιμετωπιστεί ριζικά, εάν αλλάξει ο προσανατολισμός της αστυνομίας και η εκπαίδευσή της. Εάν είναι προσανατολισμένη στην πάταξη του κοινού εγκλήματος και εάν εκσυγχρονιστεί και γίνει μια αστυνομία που προστατεύει τον πολίτη και όχι μια αστυνομία που στρέφεται ενάντια σε αγωνιζόμενους διαδηλωτές ή μια αστυνομία που είναι επιρρεπής στη διείσδυση τέτοιου είδους εγκληματικών στοιχείων. Δυστυχώς όμως η αλλαγή προσανατολισμού της αστυνομίας είναι κάτι που δεν γίνεται σήμερα».

Σύμφωνα με τον Δ. Στρατούλη, «υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για αυτήν τη διείσδυση εγκληματικών οργανώσεων και της ΧΑ μέσα σε στεγανά ή σε θύλακες της αστυνομίας, γιατί όλο αυτό το διάστημα υπήρχε ανοχή από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και κυρίως από τη ΝΔ που ηγεμονεύει σε αυτή την κυβέρνηση, η οποία ανοχή δημιουργούσε με τη σειρά της θύλακες μέσα στο κράτος, είτε μέσα στην αστυνομία είτε ενδεχομένως στον στρατό –κάτι που ερευνάται– είτε και στη δικαιοσύνη. Θύλακες που έκαναν πλάτες σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η θεωρία των δύο άκρων –η ΧΑ από εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά από την άλλη– ουσιαστικά νομιμοποιούσε την εγκληματική δράση της ΧΑ και την αθώωνε. Και, επιπλέον, η ΧΑ και αυτά τα φαινόμενα γιγαντώθηκαν λόγω των πολιτικών των μνημονίων. Πρόκειται για τερατώδεις πολιτικές και, εάν αυτές δεν αντιμετωπιστούν, δεν ανατραπεί η κυβέρνηση και δεν ακυρωθούν τα μνημόνια, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ριζικά το συγκεκριμένο φαινόμενο».