Με ένα διήμερο πολιτικό και επιστημονικό συμπόσιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ την 39ηεπέτειο από την ίδρυση του Κινήματος στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974.

Θέμα της διημερίδας είναι «Από την μεταπολίτευση στην κρίση | Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974- 2014».

Το παρών αναμένεται να δώσουν και οι δύο πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου. Δεν θα παρευρεθούν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ θα απουσιάζει και ο Θεόδωρος Πάγκαλος λόγω υποχρεώσεων εκτός Ελλάδας.

Πέραν της κοινής παρουσίας των κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου στο συνέδριο θα βρεθούν επίσης η Βάσω Παπανδρέου, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Βασίλης Ράπανος, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Παρασκευάς Αυγερινός, και πολλοί άλλοι.

Αρνήθηκαν να παρευρεθούν η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει επιλέξει την 3η Σεπτεμβρίου για να εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματός του «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».

Μιλώντας πρόσφατα σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι στο συμπόσιο θα αποτιμηθεί η πορεία του Κινήματος σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο, «αλλά κυρίως θα αναδειχθούν οι μελλοντικές προτεραιότητες και πολιτικές της Δημοκρατικής Παράταξης».

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ καλεί τους πάντες, εκπέμπει «μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της Δημοκρατικής Παράταξης» και τόνισε ότι «το συνέδριο εκπέμπει πολύ σοβαρά και αξιόπιστα μηνύματα και κόβει την όρεξη στη φημολογία, τη μιζέρια, την υπονόμευση, όλο αυτό το οποίο υφιστάμεθα».