«Θα βάλουμε τάξη στο Δήμο από την επομένη που θα αναλάβουμε καθήκοντα», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που έτσι άνοιξε τη σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας», που μόλις πριν λίγη ώρα είχε επισκεφθεί τις υπηρεσίες στο νέο δημαρχιακό μέγαρο και είχε συνάντηση ενημέρωσης με εργαζομένους, είπε αγανακτισμένος ότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να έχει 47 απορριματοφόρα και από αυτά να κυκλοφορούν μόνο τα 10 , γιατί δεν διατίθενται κονδύλια για επισκευές όταν όμως δαπανώνται πολλαπλάσια ποσά για την ενοικίαση οχημάτων.

Ο Γιάννης Μπουτάρης παρουσιάζοντας τους νέους υποψηφίους μίλησε για νέα εποχή στην πόλη, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω με τον απερχόμενο δήμαρχο και τις απειλές του για αγωγές γιατί «ο κ. Παπαγεωργόπουλος αποτελεί ήδη παρελθόν».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι βεβαίως και αποδέχεται την πρόταση του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Γκιουλέκα, για συνεννόηση μεταξύ των υποψηφίων ώστε η προεκλογική περίοδος να γίνει σε ήπιο και πολιτισμένο κλίμα.