Δύο λέξεις χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να περιγράψει τη συνάντηση Ομπάμα Σαμαρά και το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. «Αναγνώριση και αναβάθμιση», είπε προσθέτοντας ότι αναγνωρίστηκαν οι προσπάθεις και αναβάθμιση στο πως εξελίχθηκε η επίσκεψη.

«Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών να παρακολουθεί τις δηλώσεις είναι κάτι το ασυνήθιστο», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου και τόνισε ότι: «Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την αξία της Ελλάδας και αναβάθμισαν τις σχέσεις τους μαζί μας».

Είπε ότι ο κ. Σαμαράς είναι ευχαριστημένος από το ταξίδι και από την έκβαση της συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο. «Είχαμε τις ενδείξεις ότι θα εξελιχθεί έτσι η συνάντηση. Ήταν μια πολύ καλή προσωπική χημεία», ανέφερε και συμπλήρωσε «Αυτά που ειπώθηκαν είναι στον άξονα που κινείται η Ελλάδα. Τα καταφέραμε με όπλο τις θυσίες των Ελλήνων. Οι θυσίες των Ελλήνων είναι που δίνουν τη σταθερότητα».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν συμμετέχουν οι Αμερικανοί λέγοντας: «Δεν συμμετέχουν οι ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια».

Τόνισε ότι: «η ανεργία είναι ο Ν. 1 εχθρός. Εκεί πρέπει να ρίξουμε όλα μας τα όπλα. Σε αυτή τη μάχη πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα».

Και ξεκαθάρισε ότι όλοι συμφωνούν πλέον ότι η λιτότητα δεν είναι λύση. Τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι πρέπει να επιτευχθεί η αντιστροφή των δεικτών στην ανεργία.