Έξι δημοσιογράφους μετρά η νέα κυβέρνηση.

Μετά τον ανασχηματισμό υπουργικό κοστούμι φορούν πλέον οι: Σίμος Κεδίκλογου (κυβερνητικός εκπρόσωπος), Γιάννης Μιχελάκης (υπουργός Εσωτερικών), Πάνος Παναγιωτόπουλος (υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού) Γιάννης Ανδριανός (υφυπουργός πολιτισμού και Αθλητισμού), Κώστας Γκιουλέκας (υφυπουργός Παιδείας) και Παντελής Καψής (υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης).

Η πορεία του Σίμου Κεδίκογλου στα Μέσα ξεκίνα το 1989, όταν ήταν συντάκτης στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει εργαστεί στην ΕΡΤ, το CNN International, την «Απογευματινή» και σε αρκετά άλλα μέσα ενημέρωσης.

Ο Γιάννης Μιχελάκης έχει διατελέσει αρχισυντάκτης στους τηλεοπτικούς σταθμούς «MEGA» και «MEGA Κύπρου», καθώς και Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Από το 2011 ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Μακρά θητεία στα media έχει και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΙ 100,4 FM, διευθυντής ειδήσεων του STAR TV και διευθυντής ενημερωτικών εκπομπών της ΕΤ1 και του ΑΝΤ1 TV. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΘΗΝΑ 9,84 FM και συνεργάτης των ραδιοφώνων ANTENNA 97,1 FM και PLANET 104,5 FM.

Ο Γιάννης Ανδριανός έχει εργαστεί ως αρθρογράφος-αναλυτής στην εφημερίδα «Απογευματινή».

Ο Κώστας Γκιουλέκας εργαζόταν στην τηλεόραση της Θεσσαλονίκης.

Ο Παντελής Καψής έχει διατελέσει για πολλά χρόνια διευθυντής στην εφημερίδα «Τα Νέα» και «Το Βήμα», ενώ στην κυβέρνηση Παπαδήμου είχε το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου.