Απόλυτα σύµφωνος µε τη συγκρότηση Εξεταστικής για την οικονοµία, χωρίς όµως να υπάρξουν χρονικοί περιορισµοί και  κοµµατικές προκαταλήψεις, εµφανίζεται ο υπουργός Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων (και υπουργός επί κυβερνήσεων Σηµίτη) Δηµήτρης Ρέππας, αναφερόµενος στις αναταράξεις που προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η σχετική συζήτηση.

Ο κ. Ρέππας ο οποίος παρουσιάζει σήµερα στο Υπουργικό Συµβούλιο το νοµοσχέδιο για τον ΟΣΕ, µε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» διαβεβαιώνει ότι ο Οργανισµός δεν θα κλείσει και ότι ουδείς θα χάσει το δικαίωµα στην εργασία. Ενα χρόνο µετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ρέππας επισηµαίνει ότι η κληρονοµιά που παραλαµβάνει µια κυβέρνηση ώς έναν βαθµό την ετεροπροσδιορίζει…

Για τους ιδιοκτήτες φορτηγών είπε: «Στην πρόσφατη κρίση, οι δήθεν προοδευτικοί ευθυγραµµίστηκαν µε την άδικη στάση των επαγγελµατιών αδιαφορώντας για όλους τους άλλους. Δεν στήριξαν καν την εργατική τάξη του κλάδου, δηλαδή τους οδηγούς, τους µισθωτούς που πήραν θετική στάση υπέρ του νόµου».

Τέλος είπε για την εξεταστική για την οικονομία: «Η Εξεταστική είναι ένα πολιτικό εργαλείο. Αναλόγως του πώς θα το διαχειριστείς, µπορεί να έχει θετικά ή αρνητικά αποτελέσµατα για τον τόπο. Αφενός, µπορεί να προσφέρει διαφάνεια, γνώση και αλήθεια σε µια εποχή διάχυτης καχυποψίας. Αφετέρου, µπορεί να προσθέσει εσωστρέφεια και διχασµό σε µια στιγµή κατά την οποία αγωνιζόµαστε για την καλή εικόνα µιας εξωστρεφούς Ελλάδας. «Ναι» στην Εξεταστική µε ευθύνη και γνώση όλων αυτών των παραµέτρων, χωρίς χρονικούς περιορισµούς και κοµµατικές προκαταλήψεις. Αλλωστε, ειδικώς οι κυβερνήσεις Σηµίτη έχουν πετύχει τις καλύτερες δηµοσιονοµικές και οικονοµικές επιδόσεις. Απλώς, η λειτουργία µιας Εξεταστικής δεν µπορεί να επισκιάζει και να καθορίζει τις κρίσιµες πρωτοβουλίες στην τρέχουσα καθηµερινότητα».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ