Εναντίον της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατία καταφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επισκέφθηκε τα γραφεία του «Φόρουμ για την Ελλάδα» στη Θεσσαλονίκη, όπου υποστηρικτές της την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

«Με την κυβέρνηση που παλινωδεί και με την αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Σαμαρά που τη μια μειώνει το έλλειμμα σε τρία χρόνια, την άλλη σε δύο και τον άλλο σε ένα χρόνο η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά», είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως η ίδια βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω από όλα.

«Θα λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, θα λέμε την αλήθεια και θα δίνουμε μάχες. Ένα μόνο δεν πρόκειται να κάνω. Να επενδύσω σε χρεοκοπία της Ελλάδας», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Δήλωσε ότι θα δώσει μάχες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να βγει η Ελλάδα από την κρίση το γρηγορότερο δυνατό και να χάσουν τα λεφτά τους όσοι έχουν επενδύσει στη χρεοκοπία της.

Σε ερώτηση σχετικά με την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση Βατοπεδίου, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο σχόλιο να κάνω. Νομίζω ότι αυτά τα οποία είπε ο κ. Καραμανλής είναι πράγματα τα οποία είχε πει σε διάφορες δημόσιες παρεμβάσεις και νωρίτερα».

Μεταξύ αυτών που υποδέχθηκαν την κ. Μπακογιάννη ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, ο πρώην υπουργός Χρήστος Κοσκινάς, ο πρώην υφυπουργός Αδάμ Ρεγκούζας, ο πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Γκλαδάκης, ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης Βαγγέλης Δημητρίου και άλλα πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.