«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για σπίλωση του κ. Καραμανλή και παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο, σεβόμαστε τον κ. Καραμανλή ως πρώην πρωθυπουργό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά και επανέλαβε ότι η ζημία του δημοσίου από τις χαριστικές ανταλλαγές προς τη Μ. Βατοπεδίου είναι αυτονόητη.

«Το θέμα σπίλωσης του κ.Καραμανλή δεν έχει καμία σχέση με την όλη υπόθεση και εάν έχει, αφορά τη ΝΔ και όχι εμάς. Σε εμάς καμία τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει. Εμάς μας ενδιαφέρει η διερεύνηση της αποκάλυψης της αλήθειας», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Επεσήμανε ότι με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ έχει αναδειχτεί το σκάνδαλο και ότι με βάση το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής θα υπάρχει η συνέχιση της διαδικασίας.

«Εμείς δεν ερχόμαστε να τιμωρήσουμε και να εκδικηθούμε κανένα, δεν δικάζουμε και δεν καταδικάζουμε», τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι υπάρχει σύνταγμα που ισχύει για όλους. «Στη διερεύνηση της αλήθειας, όποιος θέλει βοηθάει και όποιος θέλει αποκρύπτει», πρόσθεσε.

«Δεν μας ενδιαφέρει πόσα εκατ. κάτω και πόσα πάνω είναι η ζημία, αλλά ότι υπάρχει ζημία», τόνισε ο κ. Πεταλωτής προσθέτοντας ότι «το ότι υπάρχει ζημία δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα το αμφισβητήσει η ΝΔ».

Αναφορικά με την επιστολή του κ. Κ. Καραμανλή στην προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι δικαίωμα του πρώην πρωθυπουργού να μη θέλει να απαντήσει και πρόσθεσε ότι, ωστόσο, «θα πρέπει να σεβόμαστε και τη νοημοσύνη του λαού, γιατί το να υπάρχει πρόσφατη θέση της ΝΔ, που υιοθετεί και ο Καραμανλής ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, υποτιμά την πραγματικότητα».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι ακόμα και το σώμα των ορκωτών ελεγκτών έχει κάνει αποτίμηση των ζημιών που έχει υποστεί το δημόσιο και ότι «ήταν οι άνθρωποι της κυβέρνησης Καραμανλή αυτοί που κουκούλωναν την υπόθεση».

«Αυτό που μας εκπλήσσει», πρόσθεσε, «είναι ο παντελώς ανυπόστατος ισχυρισμός της ΝΔ ότι δεν υπήρχε ζημία όταν με δύο πορίσματά της, τόσο το 2008 όσο και το 2010, αναφέρει ρητά ότι υπάρχει ζημία».