Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Σαμαράς μεταβαίνει στις Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία με την τρόικα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θίξει, στο περιθώριο της Συνόδου, το θέμα της ύφεσης αλλά και της υψηλής ανεργίας που απειλούν την κοινωνική συνοχή, στην προσπάθεια του να «λειάνει» τις αντιδράσεις των εταίρων οι οποίοι ζητούν την αταλάντευτη συνέχιση του προγράμματος.

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα θα επιστήσει την προσοχή των Ευρωπαίων εταίρων στα αυξημένα ποσοστά που βάσει δημοσκοπήσεων εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Αυτό θα αποτελέσει διαπραγματευτικό «ατού» στα χέρια του Αντώνη Σαμάρα, καθώς μια προοπτική πρόωρων εκλογών ίσως οδηγήσει σε ενίσχυση των «άκρων», κάτι που δε θέλουν σε καμία περίπτωση οι δανειστές, ιδιαίτερα μετά τις πολιτικές αναταράξεις στην Ιταλία αλλά και τις γερμανικές εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής.