Σε λίγες εβδομάδες θα δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος αναπτυξιακός νόμος που αλλάζει ένα καθεστώς δεκαετιών, βάζει στην άκρη τις άμετρες επιδοτήσεις και φέρνει στο επίκεντρο την οικονομία της γνώσης, την καινοτομία και την υψηλή προστιθέμενη αξία, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο 3ο αραβοελληνικό οικονομικό φόρουμ, που διοργανώνεται στην Αθήνα.

«Αποδεικνύει πως δεν μένουμε μόνο στα λόγια», σχολίασε ο κ. Χρυσοχοΐδης για την υπογραφή στις ΗΠΑ του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ, που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα. Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας με τον αραβικό κόσμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε περιόδους έντασης με τη δύση, η χώρα μας αποτελούσε το μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας.

Παρά το υψηλό επίπεδο των πολιτικών σχέσεων πρόσθεσε, έχουμε πολύ χαμηλό επίπεδο συνεργασίας στην οικονομία. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής επισημαίνοντας τη μείωση του ελλείμματος, τον περιορισμό των δαπανών και τις διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τις αποκρατικοποιήσεις και τη νομοθεσία για την επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων (fast track).