«Πρέπει με βάση την πραγματικότητα να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε, έτσι ώστε στον καινούργιο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, με το διακύβευμα του ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, που μπορεί να είναι και νικηφόρο -γεγονός πολύ δύσκολο, όχι όμως ανέφικτο» είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5».
Όπως είπε, «σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εδραιώσουμε αυτό που όλοι συνομολογούν στην Ευρώπη: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η επιλογή του να συγκροτήσει μια ευρύτερη προοδευτική συμμαχία, έχει κερδίσει στρατηγικά το ρόλο του βασικού πόλου στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία».
Τόνισε ότι απαιτείται απολογισμός και «προβολή του έργου και του προγράμματός μας εύληπτα, καθώς και αξιοποίηση της υποκριτικής γραμμής που έχει δώσει στη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να γίνει μια επί της ουσίας αντιπαράθεση, όπου έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα και στο έργο και στο πρόγραμμα».
Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «μέσα στη Δεξιά ενισχύεται η ακροδεξιά τάση» η οποία, όπως είπε, είναι ισχυρή «κι όχι μόνο δεν την πετούν απ’ έξω, αλλά ο Όρμπαν κάνει παιχνίδι» ενώ η «υποψηφιότητα Βέμπερ για την Κομισιόν, ως διάδοχος του Γιούνκερ, δείχνει ότι η παραδοσιακή Δεξιά πάει πιο δεξιά και υπάρχει ανοιχτός ο αρραβώνας της Δεξιάς με την Ακροδεξιά».
Σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού να «παγώσει» τις μετατάξεις και τις προσλήψεις στη Βουλή, είπε «σωστά σταμάτησε» ενώ «δεν έπρεπε να είχε καν ξεκινήσει, διότι σε αυτά τα πράγματα ισχύει το “περί της γυναίκας του Καίσαρος”, η οποία δεν είναι αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται, κι ένα παλιό κλασικό, με αφορμή την υπόθεση Βουλγαράκη, “ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό”».
Όπως είπε, «η ένταξη της Βουλής στο πρόγραμμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, που μπορεί να μετατρέψει αποσπάσεις σε μετατάξεις, έπρεπε να γίνει με όρους διαφάνειας, ώστε όλοι όσοι ενδιαφέρονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής. Αυτό δεν έγινε».
«Αντίθετα» σημείωσε, «υιοθετήθηκε από τη διάσκεψη των προέδρων η προερχόμενη από τη ΝΔ πρόταση Τραγάκη, γιατί εξυπηρετούσε μερικές δεκάδες ανθρώπους, τους περισσότερους που είχαν αποσπαστεί στη Βουλή μέχρι το 2015 με τη ΝΔ, αλλά και κάποιους που είχαν αποσπαστεί αργότερα, χωρίς χιλιάδες άλλοι άνθρωποι να μπορούν να μετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία».
Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «εξελήφθη σωστά ως ένα διακομματικό ρουσφέτι από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών» αλλά «όσοι το προέβαλαν, το έκαναν μεροληπτικά, υποκριτικά, με τα χρωματιστά γυαλιά της νεοδημοκρατικής σκοπιμότητας, έκρυψαν την πλειοψηφία όσων ανήκουν σε σόγια Νεοδημοκρατών και εστίασαν σε αυτούς που είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή στελέχη του».