«Οι κουκουλοφόροι είναι γνωστοί, είναι ντόπιοι και ξένοι, τους έχουμε δει, ξέρουμε ποιοι είναι» δήλωσε στον Α989 ο Δήμαρχος Αριστοτέλη ,Χρήστος Πάχτας και πρόσθεσε ότι «ενώ η κοινωνία έχει αγκαλιάσει την επένδυση, υπάρχει μια μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων δυνάμεων που δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν τους νόμους του κράτους».
«Υπάρχει το δικαίωμα της αντίδρασης δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε την επικράτηση του νόμου της κουκούλας, του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας των πολιτών…η κα Ιγγλέζη είναι μέρος αυτού του προβλήματος. Και τον Οκτώβρη οι ίδιοι κουκουλοφόροι μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με μη κουκουλοφόρους έκαψαν 50στρέματα, κατέστρεψαν αυτοκίνητα της πυροσβεστικής που πήγαν να σβήσουν τις φωτιές, χτύπησαν τους πάντες, διέλυσαν τα πάντα. Συνυπήρχε η κα Ιγγλέζη με άλλους 5 συναδέλφους και μαζί με κουκουλοφόρους» είπε χαρακτηριστικά.
Για τα όσα του καταλόγισε η κα Ιγγλέζη μέσα από τον Α989 ο κος Πάχτας απάντησε «αυτή είναι η εύκολη λάσπη. Επιχειρήματα έχουμε; Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ της ανάπτυξης των μεταλλείων με σεβασμό στο περιβάλλον και της μη ανάπτυξης της περιοχής μας με καταστροφή τους περιβάλλοντος, γιατί ποιος θα απομακρύνει τις χαβούζες που εδώ και δεκαετίες έχουν δημιουργηθεί, ποιός θα καταπολεμήσει τα όξινα νερά; Γιατί δεν έρχεται η κα Ιγγλέζη στο δημοτικό συμβούλιο να το συζητήσει μαζί μας; Γιατί δεν έρχονται στην τοπική τηλεόραση όταν τους καλούμε μόνο κάνουν αυτή τη σπίλωση συνειδήσεων; Υπάρχει κανείς που μπορεί να ενδιαφέρεται πιο πολύ από μας για τη φύση μας; Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται κάθε φορά από την Καστοριά εδώ πέρα ή οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται από όλη την Ελλάδα ενδιαφέρονται περισσότερο από εμάς που ζούμε εδώ»;
Ο δήμαρχος Αριστοτέλη πρόσθεσε «έχουμε δει και χειρότερα…Πήγαν να μας κάψουν ζωντανούς, δεν μας έκλεισαν το ρεύμα για να πάρουμε φωτιά στο δημαρχείο; Δεν πυρπόλησαν το λεωφορείο των εργαζομένων που μεταφέρονταν στη δουλειά; Δεν κατέστρεψαν το ΑΤ Ιερισσού δυο φορές; Δεν προπηλακίζουν τα παιδιά στα σχολεία; Τι να πει κανείς;» και τόνισε ότι «πρόκειται για ένα από τα 5 μεγαλύτερα μεταλλευτικά πεδία του πλανήτη, αν υπάρχει Μακεδονικός πολιτισμός στηρίχθηκε στα μεταλλεία τα δικά μας. Ο τόπος μας χωράει όλους. Η ευθύνη η δική μας είναι να υπάρχει κοινωνικός έλεγχος για να υλοποιηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι».