Η συζήτηση για το λάθος του ΔΝΤ «δεν είναι ακαδημαϊκή», ανέφερε απαντώντας στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας, παραδεχόμενος ωστόσο ότι ζήτησε να υπάρξει δήλωση από την τρόικα για το λάθος, όμως τελικά εισέπραξε ένα γράμμα από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν και μια απάντηση από το ΔΝΤ.

«Ζήτησα κοινή δήλωση του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ και δεν την πήρα. Πήρα μόνο ένα γράμμα του Όλι Ρεν και μια τοποθέτηση του ΔΝΤ. Προφανώς έχουν άλλη άποψη στο θέμα», επεσήμανε απαντώντας στις επικρίσεις του Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο έθεσε το θέμα στο Eurogroup.

«Ο Όλι Ρεν κάνει λάθος, του το έχω πει πολλές φορές», τόνισε ο Στουρνάρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη Βουλή και είπε ότι έστειλε να απαντήσει ένας υπουργός που δεν είναι εκλεγμένος. «Να καταργηθεί η ώρα του πρωθυπουργού αφού δεν έρχεται ο πρωθυπουργός στη Βουλή», είπε.

Για το λάθος του ΔΝΤ άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης και κάλεσε τον Γιάννη Στουρνάρα να απαντήσει αν θεωρεί ακαδημαϊκή τη συζήτηση για το λάθος του ΔΝΤ για τις επιπτώσεις στην ύφεση που αύξησε τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, την ανεργία και τα λουκέτα.

Απαντώντας σε όσα ανέφερε ο υπουργός οικονομικών επεσήμανε ότι ο Στουρνάρας είναι μνημονιακότερος του μνημονίου και πρόσθεσε: «Πως είναι δυνατόν το ΔΝΤ να μιλάει για κούρεμα και να μην το λέει η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει». Τόνισε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και την αποτυχία θα τη χρεωθεί ο Α. Σαμαράς.