«Στην Ευρώπη υπάρχει ένα έλλειμμα. Το έλλειμμα αυτό που υπάρχει είναι ότι έχουμε κοινό νόμισμα, αλλά δεν έχουμε κοινή οικονομική πολιτική. Αν η Ευρώπη δεν κάνει κάτι εντυπωσιακό, κινδυνεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά ο Ολι Ρεν δεν τα λέει μόνο για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “τα λέει στη νύφη να τα ακούει η πεθερά”». Αυτό δήλωσε στον Real fm, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Η Ευρώπη πρέπει να κάνει ένα μεγάλο βήμα. Αυτό το βήμα που πρέπει να κάνει είναι προς την ομοσπονδιακή Ευρώπη, είναι προς την εμβάθυνση και τη διεύρυνση των θεσμών και κυρίως στα οικονομικά διότι η Ευρώπη δεν είναι ένας κλειστός χώρος που κοιτάζει μόνο τα του οίκου της. Υπάρχει ένας μεγάλος ανταγωνισμός, υπάρχουν νέες μεγάλες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο, άρα πρέπει για τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη να είναι έτοιμη», πρόσθεσε ο Γραμματέας της ΝΔ.

Τις δηλώσεις του Μανώλη Κεφαλογιάννη, σχολίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, αναφέροντας ότι «η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλος-Κουβέλης είναι να εμφανίζονται ως παραφερνάλια σε αυτή την πολιτική επέκτασης και κυριαρχίας της Μέρκελ».

«Κινούμενος στη γραμμή Στουρνάρα-Μέργου, σύμφωνα με την οποία ακόμη και τα πιο προκλητικά πράγματα διατυπώνονται ανοικτά και με τρόπο ανερυθρίαστο, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης απεκάλυψε σήμερα σε συνεντευξή του στον Real FM και στο Νίκο Χατζηνικολάου, ότι αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές θα γίνουν διάφορες κινήσεις προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο κ. Κουίκ.

«Είναι προφανές ότι η Μέρκελ επιθυμεί να χάσουν κάθε ισχύ και αξία οι Εθνικοί θεσμοί και τα εθνικά όργανα εμπρός στους αντίστοιχους Κοινοτικούς. Με άλλα λόγια, το Δ’ Ράιχ βρίσκεται ήδη επί θύραις, καταπίνοντας όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και τους λαούς και το μόνο που ξέρουν να κάνουν η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλος-Κουβέλης είναι να εμφανίζονται ως παραφερνάλια σε αυτή την πολιτική επέκτασης και κυριαρχίας της Μέρκελ. Το επιβεβαίωσε άλλωστε σήμερα ο κ. Κεφαλογιάννης!», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανταπαντώντας ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του: «Η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει κανείς στους “Ανεξάρτητους Έλληνες” και στην ηγεσία του κόμματος, είναι: “Μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απολέσαι”».