Την άποψη ότι «η τακτική των διαρροών εκθέτει την κυβέρνηση», εξέφρασε ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΔΗΜΑΡ, Σάκης Παπαθανασίου για το θέμα της αλλαγής του νόμου για τις απεργίες.

Μιλώντας στον Alpha, 9,89 ο κ. Παπαθανασίου επισήμανε ότι στη ΔΗΜΑΡ «είμαστε κάθετα αντίθετοι» λέγοντας πως «δεν γίνεται συζήτηση στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού αλλά του χτυπήματος δικαιωμάτων». Υποστήριξε δε, ότι «δεν υπήρξε ποτέ από την Τρόικα τέτοιο ζήτημα».

Ο κ. Παπαθανασίου είπε, επίσης, «όχι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, παρά τη συνεργασία σε κοινά μέτωπα.

«Έχουμε βασικές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ το θεωρούμε υπεύθυνο για όλο το πελατειακό κράτος των προηγούμενων χρόνων, την επέκταση της δολιοφθοράς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στη ΔΗΜΑΡ «επιδιώκουμε να επηρεάσουμε το χαρακτήρα των μεταρρυθμίσεων, στοχεύουμε στην ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου. Συνεργασίες μπορούμε να κάνουμε με όλους ενάντια στη Χ.Α. και τις προκλήσεις».

Τέλος, ανέφερε ότι στο κόμμα του «δεν υπάρχει ηγεμονία, ο πρόεδρος του κόμματός μας είναι επικεφαλής μιας συλλογικότητας».