Για την εποχή που έκανε παρέα με τους έλληνες μπίτνικ και την εποχή που έδερνε ασφαλίτες μέσα στο πανεπιστήμιο μιλά σε συνέντευξή του στο BHmagazino ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο ίδιος θεωρεί ότι η βία που ασκούσε ο ίδιος στα νιάτα του ήταν διαφορετική από τη σημερινή.

«Υπήρχε η Ασφάλεια παντού μέσα στα πανεπιστήμια. Τότε είχαμε ιδρύσει τη Δημοκρατική Αντίσταση Σπουδαστών, η οποία ήταν μια οργάνωσης της νεολαίας της ΕΔΑ μετωπική. Ήταν οργάνωση χωρίς κόμπλεξ. Ήταν για να παίξουμε ξύλο για να αμυνθούμε, γιατί μας είχαν ενοχλήσει μέσα στις σχολές. Έπαιξε το ρόλο της, έδειρε ασφαλίτες, τους πέταξε έξω από τα πανεπιστήμια» δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Στην ερώτηση αν υπάρχει μορφή βίας που μπορεί να δικαιολογηθεί ανάλογα με τις περιστάσεις ο Θ. Πάγκαλος απαντά:

«Υπήρχε ένα χαρακτηριστικό. Δεν είχες άλλες δυνατότητες. Δεν είχες δυνατότητες να μιλήσεις, να ψηφίσεις. Εκεί, σε αναγκάζουν στη βία. Εγώ δεν είμαι Γκάντι να πω ότι ακόμη κι αν με αναγκάσεις στη δουλεία, θα διαμαρτύρομαι απλώς φραστικά. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Αλλά όταν έχεις άλλες δυνατότητες, η βία είναι τζάμπα βία. Και με ποιο δικαίωμα ασκείς βία; Γιατί οι θεσμοί προκύπτουν και νομιμοποιούνται από μια πλειοψηφία. Εσύ πώς αποφασίζεις; Η βία έχει συνέπειες στην υγεία, στην ησυχία και στη ζωή του άλλου».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος πιστώνει τη σταδιακή ανάκαμψη της εμπιστοσύνης για τη σταθερότητα της χώρας στην τρικομματική κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ επιλέγει σκληρές εκφράσεις για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει ημιμαθή, αγράμματο και επικοινωνιακό φαινόμενο.

«Είναι εντελώς ημιμαθής και αγράμματος, είναι προφανές ότι δεν ξέρει στοιχειώδη πράγματα. Μένει σε ένα επίπεδο ευφυολογημάτων και πρώτων σελίδων εφημερίδων. Είναι καθαρά επικοινωνιακό φαινόμενο. Είναι σαν αυτούς που χορεύουν στο ‘Dancing with the stars’, σαν τις διάφορες ηθοποιούς των σήριαλ».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρεταικαι στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα σε Αμερική και Γερμανία.

«Έκανε μία προσπάθεια κακότεχνη και αναξιοπρεπή, κατά την άποψή μου, να γίνει αποδεκτός από τους εξωτερικούς “αφέντες”, τους οποίους τόσα χρόνια κακολογούσε, ύβριζε και απειλούσε και πιστεύω ότι έχουμε φτάσει πλέον στα όρια της ανόδου του».

O κ. Πάγκαλος δηλώνει για το ΠΑΣΟΚ ότι έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, αλλά τονίζει ότι δεν το εγκαταλείπει.

Αναφέρεται επίσης στις αντιδράσεις που προκάλεσε το «Μαζί τα φάγαμε» καθώς και στις τηλεφωνικές απειλές που έχει δεχτεί, ενώ χαρακτηρίζει τρομακτική χυδαιότητα την αναφορά που γίνεται στο σώμα του και τον χαρακτηρισμό «χοντρός».

«Εγώ είμαι παχύσαρκος και το ξέρω κι αυτό προφανώς είναι μια αδυναμία μου. Κάνω προσπάθεια να το αποφύγω. Υπάρχει ολόκληρη θεωρία που λέει ότι ο Πάγκαλος λέει αυτά που λέει επειδή έχει σάκχαρο, επειδή είναι χοντρός. Είναι ρατσιστικό και είναι ηλίθιο, γιατί εγώ κάθε χρόνο κάνω τις αναλύσεις μου και αποτελώ ιατρικό σκάνδαλο. Διότι, σε ηλικία 74 ετών, με 40 κιλά υπερβάλλον βάρος, έχω δείκτες 19χρονου. Ίσως είναι θέμα γονιδίων».