«Η μόνη μου εμπλοκή ήταν, όταν μου ζητήθηκε, να αναλάβω να επικοινωνήσω με τις γαλλικές Αρχές και τον πρεσβευτή μας στο Παρίσι Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, για να έρθει η λίστα στην Αθήνα. Όπως και έκανα», ανέφερε κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε «αναρμόδιος» για την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ σε σχετικά με την εμπλοκή του ονόματος του πρεσβευτή Ηλία Κλη, ο κ. Πλασκοβίτης είπε ότι αυτό έγινε εκ παραδρομής. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι εκ παραδρομής ενέπλεξε τον πρεσβευτή, ως το πρόσωπο που παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς εννοούσε τον κ. Χαλαστάνη.

Μέλη της Επιτροπής, πάντως, έκαναν λόγο για αντιφάσεις, καθώς ο κ. Χαλαστάνης είχε δηλώσει στην Προανακριτική ότι επικοινώνησε μόνο με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη συνεργάτιδα του υπουργού.

Ο Ηλίας Πλασκοβίτης ανέφερε ότι στις διευρυμένες συσκέψεις του υπουργείου Οικονομικών δεν είχε συζητηθεί η λίστα Λαγκάρντ, αλλά η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Είπε, επίσης, ότι υπήρχε εντολή για αξιοποίησή της, ενώ επιβεβαίωσε ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό το Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 24 Ιανουαρίου του 2011 και συμμετείχαν ο ίδιος, ο σύμβουλος του υπουργού Αναστάσιος Μπάνος και ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, συζητήθηκε η λίστα Λαγκάρντ, χωρίς, ωστόσο, να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.