Συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν είχε στη Ντόχα του Κατάρ το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Και ο τούρκος πρωθυπουργός βρίσκεται στην περιοχή με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας και την κατασκευή δεξαμενών αερίου στη χώρα του.

Οι δυο άνδρες συνομίλησαν περίπου δεκαπέντε λεπτά και ουσιαστικά ήταν συνάντηση γνωριμίας. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες εκτιμάται ότι συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την ατζέντα του Ανώτατου Συμβουλίου που συνεδριάζει με τη συμμετοχή υπουργών των δυο χωρών και συζητά ζητήματα συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Εχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το Συμβούλιο στις αρχές Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη. Υπενθυμίζεται πως ο κ Σαμαράς θα βρίσκεται στο Κατάρ και αύριο και πως συνοδεύεται από περίπου 40 επιχειρηματίες.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να ξεπαγώσει τις σχέσεις και να φθάσουν στην Ελλάδα «πετροδόλαρα» από την Αραβική χώρα στον τομέα των επενδύσεων.

Το Κατάρ έχει υποσχεθεί πως θα επενδύσει στην Ελλάδα αλλά μέχρι τώρα δεν έχει στεφθεί από επιτυχία κανένα εγχείρημα, ούτε επί ηγεσίας Καραμανλή , ούτε επί ηγεσίας Παπανδρέου. Ο κ Σαμαράς θα συναντηθεί απόψε με τον πρωθυπουργό της χώρας και αύριο με τον σεΐχη.