Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας ευθέως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιδιώκει την κατάρρευση της κυβέρνησης, στοχοποιώντας τον ίδιο αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα μπαίνει ευτυχώς σε μία νέα φάση. Σταθεροποιείται εντός πολλών δυσκολιών. Είναι η φάση της τροφής προς την έξοδο από την κρίση. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αλλάξουμε το κλίμα, πρωτίστως το εσωτερικό, να αποκαταστήσουμε δεσμούς εμπιστοσύνης, να επικρατήσει ασφάλεια και αισιοδοξία. Και επειδή αυτό συμβαίνει οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, οι δυνάμεις που επενδύουν στην καταστροφή της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση νευρικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου και μία ακόμα αποτυχία, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εταίρους μας. Και πρόσθεσε: «Έμεινε τώρα μόνο το ρεσάλτο και για να πετύχει το ρεσάλτο πρέπει να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει και ο απώτερος στόχος, από σωρεία στελεχών, ο στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση. Έτσι εξηγείται το μένος εναντίον μου, ως κατεξοχήν πολιτικού σας αντιπάλου».

«Είστε αμήχανοι σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο, δεν έχετε τι να προτείνετε και δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το κοινοβουλευτικό σας μέγεθος. Οι αντιφάσεις είναι εμφανείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εκκρεμές ανάμεσα στις αριστερίστικες πρακτικές στην διεθνή νομιμοφροσύνη», σημείωσε και έκανε λόγο για «παρακράτος κομματικό και οργανωμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν την ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά επιδιώκει να την κάνει μοχλό μίας πολιτικής, καθώς και ότι επιχείρησε να αποδώσει ευθύνες στον ίδιο.