Μπροστά σε άδεια έδρανα- κάποιες στιγμές οι μαθητές στα θεωρεία είναι περισσότεροι από τους βουλευτές!-, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Μετά και την τοποθέτηση του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης, το κοινοβούλιο «νέκρωσε» στην κυριολεξία. Όχι βέβαια πως ήταν… κατάμεστο και εκείνη τη στιγμή.

Μόνο το πρωί, κατά την έναρξη της συζήτηση, σημειώθηκαν υψηλοί τόνοι με τους βουλευτές, παρόντες, να διασταυρώνουν στην Ολομέλεια τα ξίφη τους επί των προτάσεων των κομμάτων.

Με βασικό μισθό περίπου 5.700 έκαστος, προκαλείται η εύλογη απορία: «Μα καλά, σε ποια ολομέλεια θα δώσουν το “παρών’’, εφόσον σε μία τόσο κρίσιμη συζήτηση απουσιάζουν».

Προφανώς οι περισσότεροι βουλευτές κάνουν την καθιερωμένη τους βόλτα στο εντευκτήριο της Βουλής και στους διαδρόμους για να περάσει η ώρα και να ξαναμπούν για να ψηφίσουν…

Κι αν κάποιοι, για να μην πούμε όλοι, έχουν προαποφασίσει τι θα ψηφίσουν, οπότε δε συντρέχει λόγος να ακούσουν τους συναδέλφους τους, τότε γιατί έβαλαν 85 συνομιλητές. Απλά για να έχουνε να λένε…

(Η φωτογραφία αρχείου «παίζει» πάντα. Ακόμη και σήμερα…)