Τις προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της παράταξης. Τόνισε, δε, πως δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση και αλλαγή στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι η στήριξη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος απάντησε έμμεσα στην τοποθέτηση και τον προβληματισμό που έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος διαπίστωσε «μια αλλαγή στρατηγικής».

«Αναρωτιέμαι, αλήθεια, στον πρόεδρο οι ξένοι ηγέτες και συνομιλητές του στην Ευρώπη του λένε βάλτε διάφορα θέματα τώρα και μην ψηφίζετε τα μέτρα; Αυτό, κατά την γνώμη μου, συνιστά αλλαγή στρατηγικής και αναρωτιέμαι τι άλλαξε από χθες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτή την αλλαγή στρατηγικής.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για καλό κλίμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία διήρκησε περίπου 4,5 ώρες, ενώ υπήρξαν και ορισμένοι βουλευτές, όπως οι Θεόδωρος Παραστατίδης, Μιχάλης Κασσής, Γιάννης Κουτσούκος, Γιάννης Δριβελέγκας και Απόστολος Κακλαμάνης, που εξέφρασαν προβληματισμούς επί συγκεκριμένων μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε πολλές φορές ότι «δεν είναι ώρα για προσωπικές κόκκινες γραμμές και θέσεις» και πως μετά την οριστικοποίηση των μέτρων θα συζητηθούν αυτά.

Αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα της «λίστας Λαγκάρντ», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί βουλευτές τοποθετήθηκαν στην κατεύθυνση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εκ της αρμοδιότητάς τους θα έπρεπε τόσους μήνες να είχαν μεριμνήσει.

Για το ίδιο θέμα, κατά τη συνεδρίαση ο Μάρκος Μπόλαρης αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος, εξερχόμενος της Ιπποκράτους, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η σχετική δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα, είναι «σαφής» και πως αναφέρεται σε όλους όσοι έχουν ευθύνη.

Από τη συνεδρίαση, απουσίαζαν «αδικαιολόγητα», ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει αποφασίσει να μη συμμετέχει, ο Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος είχε προαναγγείλει την απουσία του σε πρωινή ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο Χρήστος Αηδόνης, για τον οποίο υπάρχει η πληροφόρηση ότι παρουσίασε ασθένεια.